Sibiu: Noapte albă şi atracţii variate în muzeele sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de vizitatori sunt aşteptaţi să ia parte la evenimentele organizate de „Noaptea muzeelor“. Programe tematice, concerte pentru toate gusturile, expoziţii şi chiar prezentări de modă vor fi prezentate de Muzeul Naţional Brukenthal şi de Complexul Naţional „Astra“

CITIŢI ŞI:

Muzeul Brukenthal rămâne fără angajaţi, din cauza reducerilor salariale

TIFF va proiecta filme live în Piaţa Mică. Prima peliculă este autobiografia lui Ceauşescu

Culturi energetice plantate pe mii de hectare la Avrig

Cele două instituţii oferă sibienilor şi în acest an posibilitatea de a descoperi frumuseţea muzeelor altfel decât în mod obişnuit. Porţile Muzeului de Istorie Naturală, ale Palatului Brukenthal şi ale  Muzeului de Istorie „Casa Altemberger“, din cadrul Brukenthalului, vor rămâne astfel deschise între orele 16.00 şi 24.00. Aici, evenimentul va fi dedicat în mod special liliecilor, printr-o serie de prezentări la care publicul este invitat să ia parte. „ Invitaţii nostri speciali vor fi reprezentanţii  Asociaţiei pentru Protecţia Liliecilor din România, care vor face mai multe prezentări power-point şi vor încerca să atragă atenţia asupra acestei specii periclitate“, ne-a spus Ana Maria Mesaroş, din cadrul Muzeului de Istorie Naturală.

Vitezoman cu 164 km/h căzut în plasa poliţiei. 18 permise suspendate pe DN1 şi DN7
Acces liber
Şi reprezentanţii CNM „Astra“ îşi invită publicul să petreacă o noapte de neuitat, printe exponate şi vitrine, oferind ghidate gratuite tuturor celor care vor trece pragul uneia dintre secţiile instituşiei.Cel mai diversificat program va fi organizat însă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acolo unde evenimentele se vor întinde până după miezul nopţii. „ Plimbările nocturne pe aleile muzeului vor fi completate de spectacole pe scena de pe lac. Vor fi secvenţe de folclor,urmate de un workshopul de astronomie populară şi de spectacolul de teatru „Casanova”, oferit de Teatrul Naţional «Andrei Mureşanu» din Sfântu Gheorghe. Programul mai include un recital de jazz, o prezentare de modă, dans medieval, un concurs de căutare a comorii, un concurs de fotografie artistică şi un concurs de Miss şi Mister în costum popular“, a spus Adriana Capotă, din partea CNM „Astra“. În toate instituţiile în care vor fi organizate evenimente cu ocaza „Nopţii Muzeelor“, accesul publicului va fi gratuit.

Urbea de pe Cibin în competiţie la un concurs de arhitectură inedit
Autobuze suplimentate
Pentru a facilia accesul publicului la evenimentele organizate, reprezentanţii Tursib au decis să prelungească programul traseului 13. Autobuzele vor circula, astfel, până la ora 1.30, când va pleca ultima cursă, din Dumbrava înspre gară. 
Biciclistă lovită în faţă de o uşă deschisă neatent de un şofer
„Noaptea Muzeelor“ şi la Mediaş
În acest an, Muzeul Municipal va iniţia, pentru prima dată la Mediaş, un program ocazionat de Noaptea Muzeelor, în data de 18 mai. Aici va fi prezentat proiectul „Descoperă VI milenii de istorie. Situri arheologice din zona Mediaşului”, după care, cu începere de la orele 19:00, vor fi organizate spectacole de muzică folk şi dans medieval. Intrarea va fi liberă pe parcursul întregii zile, iar programul de vizitare va fi de la orele 9.00 la 23.00.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite