Sibiu: Muzeul Brukenthal rămâne fără angajaţi, din cauza reducerilor salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai vechi muzeu din ţară se apropie cu paşi repezi de colaps. 30 de angajați și-au dat deja demisia

CITIȚI ȘI

TIFF va proiecta filme live în Piaţa Mică. Prima peliculă este autobiografia lui Ceauşescu

Culturi energetice plantate pe mii de hectare la Avrig

Directorul instituţiei, Adrian Sabin Luca spune că, de când au fost anuntate reducerile salariale de 25% în rândul bugetarilor, oamenii au început să plece pe capete, iar dacă acest lucru va continu să se întâmple, va fi nevoit să închidă instituţia. „ Până acum, au plecat deja 30 de oameni din totalul de 168. Au plecat şi pleacă in continuare...şi-au dat demisiile, s-au pensionat....Oameni din toate departamentele, administratori, muzeografi, supraveghetoare sau muncitori. Dacă mai pleacă 20 de oameni, nu voi avea ce să fac, va trebui să închid muzeul, pentru că nu mai am cum să asigur serviciile. Ca o comparaţie, Muzeul Naţional de Artă a României are 400 de posturi şi noi 168, iar noi avem spaţii de trei ori mai mari. Ar trebui să avem câte un supraveghetor pentru fiecare sală de expoziţii, dar noi nu ne permitem“, a explicat directorul Muzeului Naţional Brukenthal.

Problema este agravată şi de faptul că, deşi ar vrea să angajeze alţi oameni, nu are cum, întrucât posturile sunt blocate. „ După  sapte luni în care am tot cerut voie să aplicăm legea, cea care spune că la şapte posturi libere, poţi face o angajare, săptămâna trecută am reuşit, în sfârşit, să angajăm trei oameni“, a completat Adrian Sabin Luca.

Problemele instituţiei de cultură persistă însă de mai mult timp, fondurile primite din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, căruia îi este subordonat în mod direct fiind tot mai mici de la o lună la alta, iar salariile fiind livrate cu întârziere. În plus, bani pentru investiţii nu s-au mai primit din anul 2008, deşi ar fi nevoie urgentă de renovări.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite