Sibiu: Urbea de pe Cibin în competiţie la un concurs de arhitectură inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Sibiu s-a dat startul pentru Arhetipuri,  un concurs la care concurenţii, arhitecţi profesionişti sau studenţi, individual sau în echipă, alături de alţi creatori în domeniu, pot câştiga premii de peste 30.000 de euro.

CITIŢI ŞI:

Vitezoman cu 164 km/h căzut în plasa poliţiei. 18 permise suspendate pe DN1 şi DN7

Muzeul Brukenthal rămâne fără angajaţi, din cauza reducerilor salariale

TIFF va proiecta filme live în Piaţa Mică. Prima peliculă este autobiografia lui Ceauşescu

Concurenţii din Sibiu intră în concurs cu o idee care presupune proiectarea unui pavilion pentru spaţiul public, pavilion care trebuie să demonstreze forţa arhitecturii de a se integra într-un context al locului. La final, dacă Sibiul va fi declarat oraş câştigător, pavilionul urmând să fie construit şi expus în locaţia pentru care a fost propus. „Dintre cele 42 de oraşe invitate să participe, 9 oraşe, au răpuns documentat şi la timp. Printre ele, se află şi municipiul Sibiu, care se luptă pentru marele premiu cu Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Timişoara şi Vaslui”, a explicat Diana Stănuţ, organizator al acestui inedit concurs.

Două amplasamente puse la bătaie
Pentru a câştiga titlul de oraşul cu cea mai inovativă arhitectură, arhitecţii locali au decis să participe cu două amplasamente la acest concurs. „Este vorba de Cazarma 90, în apropiere de centrului istoric medieval şi Baza hipică din cartierul Hipodrom”, a mai spus Diana Stănuţ.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite