Sibiu: Mircea Doboş a promovat muzica bună la radio, acum o face în cafenea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea a început să lucreze la un radio local, încă de la 16 ani, îndrăgostit de muzica bună. Între timp a ieşit din breaslă, dar acum încearcă să ofere clienţilor cafenelei la care este asociat, acelaşi tip de muzică de calitate.

CITIŢI ŞI:

Unitatea de Primiri Urgenţe riscă să rămână fără bani

Centrul oraşului, invadat de sute de maşini

Fiul regelui rromilor, Florin Cioabă, şi-a făcut tribunal privat

A ajuns, încă din liceul, să lucreze la unul dintre cele mai ascultate radiouri locale, radio Cinemar, ca şi animator. „A fost pură coincidenţă, pentru că la vremea aceea se căuta o persoană care să facă emisiune în limba germană şi eu eram vorbitor de germană. Într-o zi mi s-a spus să fac şi animaţie, pentru că aveam voce bună şi aşa am ajuns animator de radio“, povesteşte Mircea Doboş. Pentru el , „Service by night“, o emisiune care dura trei ore, era tot ce a visat vreodată.

Avea timp şi de şcoală, fiind încă elev la liceu, dar şi de radio, pentru că emisiunea era difuzată seara. „Era o mândrie pe acea vreme să faci radio, pentru că erau doar două radiouri în oraş. Am fost tare încântat, deşi recunosc că îmi era destul de dificil să mă trezesc dimineaţa să merg la şcoală“, spune Mircea. Colegii de clasă şi prietenii erau mereu mândri să îl aibă pe „omul de la radio“ în preajmă, aşa că din primul salar s-a gândit să îi recompenseze. „Când am luiat primul salar, am mers cu toţi prietenii la cafenea şi am făcut cinste“, povesteşte amuzat Mircea, cel care acum spune că evită să spună prietenilor ziua de salar.

Pasiunea pentru muzică, pusă în practică la radio, s-a rupt însă după 8 ani. Nu s-a lăsat însă de vorbit la microfon. „Sătul de situaţia financiară precară şi de politizarea excesivă, am decis să demisionez. Nu mai puteam accepta să am şef şi am decis să fiu propriul meu patron, deschizându-mi o firmă de publicitate“, apreciază Doboş. A mers destul de bine afacerea sibianului, dar în 2008 şi-a găsit job-ul la care visa. Lucrează pentru o firmă specializată în expansiune şi spune că satisfacţia pe care i-o oferă această muncă îl împlineşte. „Studiez practic fiecare oraş, caracteristicile lui, identific un teren propice pentru deschiderea unui magazin, negociez cu diverse persoane şi gata. Punctul final al muncii mele este ridicarea unui nou hipermagazin. E o satisfacţie enormă. Vezi magazinul ca pe puiul tău“, spune Mircea Doboş.

Tot el spune că munca lui l-a ajutat să stea de vorbă cu 90 la sută din românii din top 300. „Cam ei sunt cei care au terenuri şi am negociat cu mulţi dintre ei. Aşa l-am cunoscut pe Cristi Borcea, fraţii Cristescu şi mulţi alţii“, spune Mircea.


Investeşte în muzică bună
De puţin timp a intrat şi el în afaceri. Nu şi-a propus să facă o avere ca a celor din topurile bogaţilor, dar şi-a dorit dintotdeauna să aibă o cafenea în care gustul şi bunul simţ să se regăsească. Evident că muzica este la loc de cinste, iar Mircea se ocupă de partea de publicitate. „Am vrut să se numească Music Pub, pentru că avem o seară pe săptămână alocată concertelor şi i-am avut deja aici pe cei de la Bere Gratis şi Drecţia 5. Pe perioada Festivalului de Jazz avem tot aici petreceri. Duminică, marţi, joi şi sâmbătă vom avea Jam Session“, spune Mircea Doboş.

Ce-i place
Lui Mircea îi place enorm de mult să călătorească, de preferat, spune el, nu în România. Ţara în care merge cu cea mai mare plăcere, ca şi turist, este Austria.


Ce nu-i place
Detestă trezitul de dimineaţă şi spune că toată ziua îi este dată peste cap dacă şi-o începe de la 7 şi jumătate.

Întrebări şi răspunsuri: 


De ce te-ai decis să te implicit în proiectul acestea cu cafeneaua „muzicală“ am putea spune?
Aveam în gând de mult timp acest lucru, împreună cu unul dintre prietenii mei. De aceea am şi avut curaj să intru într-un astfel de proiect. Trebuie să ai încredere în asociaţi, altfel e cam riscant.

Şi se merită în perioadă de criză?
Da, de ce nu. În septembrie vrem să deschidem şi un club. Un club cum nu mai are Sibiu şi unde nu se ascultă nici muzivă house şi nici manele. Va fi cu muzică bună.

Profil:
Născut: 24 mai 1979, Sibiu,
Educaţie:  Facultatea de Sociologie şi etnologie Sibiu
Familie: necăsătorit

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite