Sibiu: Mii de vizitatori sunt așteptați la Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal Astra organizează, şi în acest an o serie de evenimente pentru a marca așa cum se cuvine Noaptea Muzeelor, în data de 15 mai. Evenimentul se desfăşoară anual în numeroase ţări europene, reprezentând un prilej de vizitare gratuită a muzeelor participante.

CITIȚI ȘI

Interzis jocul cu mingea la şcoală, dar liber la fumat

Istoria Sibiului scrisă pe 87 de metri pătraţi de mochetă

Minerale, fosile şi pietre semipreţioase în Muzeul Brukenthal

Și de această dată, cele mai multe evenimente vor fi organizate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acolo unde aproximativ 20.000 de oameni sunt așteptați să facă noapte albă. Programul va debuta la ora 18.00, la Biserica din Bezded, cu un Concert de toacă susţinut de  Grupul „ASCETICA-TOACA” din oraşul Victoria, judeţul Braşov, coordonat de dl. instr. Preot Octavian Smădu. „ Plimbările nocturne pe aleile muzeului vor fi completate de spectacole pe scena de pe lac. Secvenţele de folclor vor fi urmate de un  workshop de astronomie populară şi de spectacolul de teatru „Casanova” oferit de Teatrul Naţional „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe. Secvenţele de divertisment mai includ un recital de jazz, o prezentare de modă, dans medieval, un concurs de căutare a comorii, un concurs de fotografie artistică şi un concurs de Miss şi Mister în costum popular“, a explicat Adriana Capotă, din cadrul muzeului.

Toate muzeele vor fi deschise
Pe lângă manifestările oranizate în Muzeul în aer liber, vizitatorii pot vizita și expozițiile din celelalte muzee ale Complexului, care vor rămâne deschise în noapte de 15 spre 16 mai.. În plus, în sala de conferinţe a Pavilionului Central vor avea loc proiecţii de film documentar, organizate de studioul „ASTRA Film”.

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite