Sibiu: Istoria Sibiului scrisă pe 87 de metri pătraţi de mochetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai personalităţi, vedete, dar şi simpli turişti, au citit o filă din istoria oraşului de pe mocheta hotelului Golden Tulip.

CITIŢI ŞI:

Drum comunal din Cisnădie ocupat abuziv de una din fermele magnatului Ilie Carabulea

Două cutii de cartuşe din perioada interbelică descoperite cu ciocanul într-un pod de casă

Încă de la inaugurarea care a avut loc în 2008, patronii hotelului s-au gândit să facă ceva inedit. Au vrut să acorde o importanţă deosebită culturii, după ce oraşul şi-a creeat un renume de scenă de spectacol. „Ideea a plecat de la Ana Ghişe, patroana hotelului, şi a fost pusă în practică cu sprijinul arhitecţilor. Sibiul şi-a creeat un renume mondial în 2007 când a fost Capitală Culturală Europeană şi ne-am hotărât, pentru că nu mai există aşa ceva, să comandăm o mochetă pe care să fie scrisă istoria Sibiului“, spune Claudiu Frăţilă, managerul Hotelului Golden Tulip, Ana Towel.


Imediat a fost conceput textul, tocmai de cea care a avut ideea inedită, şi cules tocmai din cărţi descriptive ale cetăţii Sibiului. El cuprinde aproape 300 de cuvinte dintre cele mai alese, în care oraşul este descris exact aşa cum este el: iubitor de artă şi cultură, un oraş multicultural.


Produsă în Germania
Aşa se face că s-a făcut comanda tocmai în Germania la o firmă specializată, acolo unde fiecare secvenţă de istorie a fost cu grijă aşezată. „Mocheta a fost realizată special pentru două dintre sălile de conferinţă ale hotelului nostru şi fiecare cuvânt a fost imprimat cu multă grijă. Fila de istorie a fost aşezată pe 87 de metri pătraţi de mochetă de lână de cea mai bună calitate“, susţine Claudiu Frăţilă.

Două săli, denumite generic: Emil Cioran şi Octavian Goga, doi iluştrii înaintaşi, care s-au născut la Răşinari, în judeţul Sibiu, adăpostesc mocheta „minune“. Nu trece nimeni pragul hotelului, deja renumit pentru faimoasa mochetă, fără să ceară să intre în sala de conferinţă. „Cei care poposesc la noi în hotel sunt plăcut impresionaţi şi se opresc să citească istoria oraşului. Suntem singurii din ţară care avem o filă de istorie pe mochetă. Hotelul nostru are şi singurul restaurant panoramic din Transilvania, la etajul 11, practic facem o paralelă între trecut, prezent şi viitor“, spune managerul hotelului.

Managerul hotelului susţine că persoanlul care se ocupă de curăţarea mochetei este unul specializat, pentru a evita eventualele probleme. „Mocheta se întreţine foarte uşor, nu este deloc pretenţioasă şi nici nu am avuit probleme legate de decolorarea vreunei litere. Personalul nostru este foarte bine instruit“, adaugă Claudiu Frăţilă.


Au citit istoria de pe mochetă
Mai personalităţi care au ajuns la Sibiu şi au păşit în acest hotel, au avut ocazia să afle câteva repere importante despre fosta Capitala Culturala Europeana, direct de pe mocheta „minune“, comandată şi realizată în Germania şi pentru care s-a plătit 2000 de euro. Dintre aceştia, mari regizori de teatru şi film care au poposit în timpul festivalurilor internaţionale desfăşurate la Sibiu, dar şi vedete naţionale cu sunt membrii trupei Holograf sau chiar Monica Columbeanu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite