Sibiu: Interzis jocul cu mingea la şcoală, dar liber la fumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii sibieni trebuie să respecte o serie de norme ciudate, prevăzute în regulamentul de ordine interioară al fiecărei unităţi şcolare. Topul celor mai aberante reguli impuse elevilor de către conducerea unităţii este condus detaşat de Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal“. Elevilor le este interzis jocul cu mingea în curtea şcolii sau să stea în clasă, în pauze, pe parcursul perioadei calde. În schimb elevii din anii

CITIŢI ŞI

Alarmă în munţii Făgăraş

Bolid de raliuri distrus complet în incendiu

Istoria Sibiului scrisă pe 87 de metri pătraţi de mochetă

Şcolile au mână liberă la realizarea codului de conduită a elevilor, astfel că unii directori în regulament şi norme ceva mai ciudate. La Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal“, de exemplu, elevii nu au voie, prin regulament, să mănânce în clădire sau în curtea şcolii, „alimente din care rezultă resturi greu de îndepărtat“, adică pufuleţi, floricele de porumb sau chips-uri. Totoată, elevii de gimnaziu sunt obligaţi să-şi petreacă pauzele afară în perioada martie-noiembrie, în zilele cu vreme bună. „Nu ne deranjează că avem un regulament mai strict, este foarte bine să se respecte regulile, să fim civilizaţi“, spune Melissa Lăcătuşu, una dintre elevele colegiului. 

Tot din regulamentul Colegiului Brukenthal  aflăm că, după ora 14.00, grupurile sanitare sunt deschise doar pe timpul pauzei, iar în timpul orelor cheia se află la elevul sau la femeia de serviciu.  Elevii colegiului nu scapă de restricţii nici în sala de sport, acolo unde „se interzice lovirea mingii cu piciorul spre tavanul sau spre pereţii laterali ai sălii“. „Regula se referă strict la faptul că ţinta elevului nu trebuie să fie peretele, însă dacă ricoşează în timpul jocului, nu este nicio problemă. Această normă a apărut tocmai pentru că au fost cazuri în care elevii loveau intenţionat pereţii“, ne-a spus Hermann Gerold, directorul instituţiei.

„Până acum, nu am avut nicio nemulţumire asupra regulamentelor şcolare ale şcolilor sibiene“, spune Constantin Gorun, inspector şcolar general.

Permis la fumat
În tot acest timp, conducerea şcolii a marcat o zonă lângă gard, acolo unde elevii din clasele a XI-a şi a XII-a pot fuma nestingheriţi, cu condiţia păstrării curăţeniei. De permisiunea de a fuma beneficiază şi elevii grupului Şcolar Industrial „Energetic“, tot într-un spaţiu amenajat special pentru ei. „Elevii oricum fumează şi decât să se ascundă sau să fumeze la poartă, le-am amenajat un spaţiu retras, în spatele şcolii“, ne-a explicat Sorin Volosciuc, directorul şcolii. Colegiul Naţional „Octavian Goga“, Liceul de Artă, Colegiul Agricol şi Pedagogicul interzic însă cu desăvârşire fumatul în perimetrul şcolii, prevăzând diferite sancţiuni pentru această abatere. La aceste şcoli se pune foarte mult accentul pe ţinuta decentă a elevilor, fără bluze prea decoltate, machiaj strident sau piercing-uri.

Click pe imaginea dem mai jos pentru ultimele noutaţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite