Maşina de epocă face bani la nunţi în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabricat în anul 1928 şi adus tocmai din Noua Zeelandă, automobilul s-a transformat într-o afacere pentru un sibian.

CITEŞTE ŞI:

Maşini puternice şi fete frumoase, la Sala Transilvania din Sibiu. A început Sibiu Auto Moto Show (FOTO)

Circulaţie îngreunată între Sibiu şi Vâlcea, din cauza lucrărilor

Cele mai tari maşini de la Sibiu Auto Moto Show (FOTO)

Un automobil de epocă, fabricat în anul 1928 şi adus tocmai din Noua Zeelandă, s-a transformat într-o afacere profitabilă pentru un sibian. Acum trei ani, Francisc Arany a cumpărat maşina, marca Ford, din Germania, de la un mare colecţionar. Aceasta e considerată vehicul istoric, are nu mai puţin de 82 de ani vechime şi un motor de 3.400 de centimetri cubi care dezvoltă 45 de cai-putere. „Eu am cumpărat-o de la un fost şofer de raliu din Germania, care achiziţionează şi restaurează maşini de epocă.

Cred că avea peste 50-60 de maşini când am cumpărat-o eu. Pe a mea a adus-o din Noua Zeelandă", spune Francisc. Piesele de schimb le aduce din străinătate, pe comandă, însă nu sunt scumpe deloc.

Oamenii educaţi apreciază

Sibianul nu este un împătimit al maşinilor istorice, dar şi-a cumpărat-o pe a lui pentru a-şi spori afacerile. Arany lucrează ca producător profesionist video-foto pentru nunţi şi evenimente speciale şi s-a gândit că maşina i-ar putea aduce un plus pe piaţa sibiană. „Sincer să fiu, sunt destul de puţini cei care o închiriază, pentru că lumea preferă în continuare limuzinele.

Am avut şi cereri de la o familie s-o vând, el - român, ea - de origine germană, stabiliţi în Suedia. Au vrut să facă nunta la Sibiu şi le-a plăcut foarte mult maşina. Astfel de oameni apreciază aşa ceva", spune Francisc Arany. Maşina poate fi închiriată cu o sută de euro pentru un eveniment.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite