Cele mai tari maşini de la Sibiu Auto Moto Show (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de pasionaţi de maşini şi motoare din întreaga ţară şi-au dat întâlnire în acest week-end la Sibiu, pentru a participa la prima expoziţie auto moto din oraş.

CITIŢI ŞI

Cascadorii cu maşini gigant,la Sibiu

De departe, dintre zeci de maşini aduse din toată ţara, cele mai multe priviri le-a atras bolidul lui Dan Acim. Bucureşteanul de 40 de ani a venit la Sibiu cu un Mitsubishi Eclipse în valoare de aproximativ 40.000 de dolari, unde peste 30.000 de dolari sunt numai dotările.

„Cred că dacă e să cumperi maşina stock, nu costă mai mult de 3.000 de euro. Maşinile japoneze nu se prea caută”, spune Dan. Se caută însă maşina lui, tot timpul sibienii roind în jurul ei.

image

„Maşina o am de patru ani. Prima dată am băgat în 2007 vreo 10.000 de euro în interior, exterior şi muzică. În 2008 am mai băgat 20  şi ceva de mii de dolari când am vorbit cu cineva din America să mă ajute cu motorul. 14.000 de dolari a costat numai motorul”, mai spune Dan Achim. Motorul a costat atât pentru că la doar 2 litri capacitatea cilindrică, reuşeşte să producă o putere de aproape 400 de cai, mai mult decât unele Ferrari.

Interesant este că Dan merge la serviciu cu un Matiz.

Japonezele la putere
O altă maşină care a ieşit în evidenţă a fost Honda Civic-ul lui Daniel Marius Popa din Cugir. La o valoare de peste 15.000 de euro, maşina are kit de tunning interior şi exterior, jante şi faruri modificate, scaune şi suspensii sport.

image

În prezent Marius lucrează la motor şi nu a vrut să ne spună ce putere va avea, însă pregăteşte o mică centrală atomică sub capotă. „La ultimele trei show-uri la care am participat am luat trei premii: Car of the Show la Timişoara, Best Exterior la Cluj-Napoca şi locul II la Alba Iulia. Maşina este clar în top în România” spune cu mândrie ardelenească Marius Popa. Deşi o foloseşte adesea, Marius mai conduce şi o Dacia Logan.

Nou şi vechi

Maşinile tunate nu sunt însă singurele atracţii ale show-ului auto de la Sibiu. Câteva „bijuterii“ din anii ’60, ’70 au făcut şi ele deliciul publicului amator de maşini.  Printre acestea şi o Volga M21, care datează din 1965. Proprietarul, un împătimit al maşinilor de epocă, a cumpărat-o în urmă cu trei ani şi de atunci se ocupă de restaurarea acesteia. Sorin Luchian spune că pasiunea pentru maşinile vechi, şi în special pentru cele ruseşti a moştenit-o de la tatăl său.

image

În prezent, omul are şapte astfel de autoturisme şi este mândru că de fiecare dată când iese cu una dintre ele pe stradă, oamenii întorc capul pentru a o admira Toate sunt în stare  perfectă de funcţionare, iar sibianul le acordă o atenţie specială, 24 de ore din 24. „ Îmi plac maşinile ruseşti pentru că tatăl mau şi-a cumppărat, în 1971 o Volga M21 şi aceasta a fost şi prima maşină pe care am condus, la vârsta de 10 ani.De atunci mi-a rămas acest «microb» în sânge“, explică Sorin Luchian.

Sibianul a refuzat să spună cât l-a costat maşina şi cât a mai investit ulterior în ea, dar susţine că nu ar vinde-o cu mai puţin de 50.000 de euro.  Show-ul de la Sibiu continuă până dumincă seara.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite