Sibiu: Gaz Metan Mediaş în semifinale, după un meci-thriller cu Steaua în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan Mediaş s-a calificat în semifinalele Diviziei A la baschet masculin după ce a învins în meciul 4, la Bucureşti, pe Steaua Turabo, scor 100-98, după două reprize de prelungiri. Mediaş a câştigat seria cu 3-1 şi va întâlni în semifinale pe Asesoft Ploieşti.

CITIŢI ŞI:

Fanii lui CSU s-au îngrămădit să îşi ia bilete după ce Sibiul a bătut Elba în meciul 4

CSU a bătut cu 78-77 pe Elba în meciul 2 din play-off

CSU făcut sah-mat de Elba Timișoara chiar pe propriul teren (GALERIE FOTO)

„Am crezut, am crezut tot timpul şi asta le-am spus şi jucătorilor mei. Am crezut chiar şi când nimeni nu mai credea" au fost primele cuvinte ale lui Bruno Soce, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaş la finalul partidei.

Cu două secunde înainte de încheierea primei rerpize de prelungiri, la scorul de 91-91, stelistul Dragoslav Papici a avut două aruncări libere. Nu ratase nici una dintre cele şase avute până atunci. Jucătorii Mediaşului erau la pământ. Singurul care privea calm de pe margine era Soce. Ştia că presiunea este enormă. Sala, care fusese un vulcan, a redus zgomotul, la timp pentru a se auzi un prim oftat. Al doilea a fost şi mai adânc. Papici ratase ambele aruncări şi meciul mergea în a doua repriză de prelungiri.

Monty Mack şi Jarett Howell, cei doi conducători de joc şi-au continuat duelul. Dar turnurile naţionalei, Drăguşin şi Nicoară, au dominat spaţiul de trei secunde, marcând fiecare câte un coş. Iar Drăguşin a reuşit în ultima secundă capacul care a trimis Mediaşul în semifinale, pe o aruncare a aceluiaşi Papici.

Steaua a controlat jocul până în ultimele minute ale sfertului al treilea, când se distanţase la 20 de puncte, scor 70-50. A urmat însă un incredibil forcing al celor de la Mediaş, care s-au apropiat la numai trei puncte, 73-70, când mai erau şapte minute din sfertul patru. Monty Mack a încercat să împingă Steaua spre victorie cu opt puncte consecutive drept răspuns, însă Jarett Howell a fost cel care a dat replica pe final şi în prelungiri.
Micuţul conducător de joc al Mediaşului, 1,80 cm, a încheiat partida cu 32 de puncte, 10 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepţii şi procentaje excelente la aruncări, fiind singurul jucător de pe teren care a evoluat toate cele 50 de minute ale partidei.

"Cred că pentru un prim sezon de la revenirea în Divizia A am avut un parcurs bun. Ne-am atins obiectivul, acela de a ne califica în playoff. Desigur există o dezamăgire pentru că am fost atât de aproape de meciul decisiv, dar a intervenit şi oboseala, după două partide jucate fără zi de pauză între ele, ambele foarte de solicitante", a declarat la final veteranul Stelei, Adrian Voinescu. 

Monty Mack a fost principalul realizator al Stelei cu 27 de puncte, în timp ce Dragoslav Papici şi Bogdan Popescu au reuşit câte 16.

Nicoară a încheiat meciul cu un double-double, 12 puncte 16 recuperări în timp ce uriaşul Zigeranovici a reuşit câteva coşuri cheie în prelungiri pentru a totaliza 18 puncte.

Gaz Metan Mediaş va întâlni în semifinale pe Asesoft Ploieşti, şi are avantajul terenului propriu în seria „cel mai bun din cinci meciuri".

Celelalte două serii din sferturile de finală merg în meciul decisiv, după ce Atlassib Sibiu a câştigat cu scorul de 78-74, în deplasare la Timişoara iar BC Mureş a reuşit o nouă surpriză, învingând pentru a doua oară liderul „U" Mobitelco, scor 67-63.

Meciurile decisive vor avea loc sâmbătă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite