Sibiu: Cei doi elevi, care au semănat panică între colegi, vor fi consiliaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Bozdog şi Nicuşor Gavrilă, cei doi elevi ai şcolii din Veştem, care şi-au înţepat colegii cu acul unui glucometru găsit în tomberon, ar putea scăpa cu maxim un punct scăzut la purtare.

CITIŢI ŞI: Cei 18 copii, înţepaţi cu un glucometru, sunt în stare bună

„Deocamdată nu ne-am gândit dacă vom sancţiona faptele elevilor care au înţepat colegii. Poate vor fi scăzute notele de la purtare, dar asta rămâne să discutăm mai încolo, într-un consiliu profesoral“, spune Liana Kovesi, directoarea şcolii din Veştem.

CITIŢI ŞI: 18 copii sunt suspecţi de HIV, hepatita C sau B


Capul instituţiei consideră că acum este mai important să fi alături de micuţi, decât să îi pedepseşti. Tocmai de aceea, s-a decis să pună în aplicare un plan de consiliere. „Copii nu erau conştienţi de ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Acum ştiu. Noi încercăm să demarăm un program de consiliere psihologică pentru toţi elevii din şcoală şi intenţionăm să invităm şi părinţii la aceste ore. În plus, vom încerca să facem şi ore de educaţie sanitară cu aceştia, pentru a evita pe viitor astfel de incidente. “, apreciază Liana Kovesi, directoarea şcolii din Veştem.


Cei doi elevi nu sunt cunoscuţi ca fiind cu probleme. Mai mult, profesorul de sport se laudă cu cei doi, care fac parte din echipa de rugby a şcolii şi cu care a câştigat, în urmă cu două săptămâni locul II la o competiţie naţională desfăşurată la Cluj şi organizată de Federaţia Naţională de Rugby şi Centrul Cultural Francez.


Adrian Bozdog şi Nicuşor Gavrilă din clasa a opta, au ajuns în disgraţia colegilor după ce i-au înţepat cu un ac nesteril şi 18 elevi au fost nevoiţi să meargă la spital, pentru prelevare de probe biologice, suspecţi că ar fi putut fi contracta virusul HIV sau hepatita C şi B. Din fericire analizele au demosntrat că starea copiilor este bună.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite