Sibiu: Cei 18 copii, înţepaţi cu un glucometru, sunt în stare bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii care i-au investigat pe copilaşi susţin că starea lor este bună, niciunul dintre ei nu prezintă probleme.


18 elevi de la Şcoala generală din Veştem au fost testaţi împotriva virusului HIV, după ce unul dintre ei a înţepat cu un dispozitiv de măsurat glicemia, mai mulţi colegi de şcoală. Din fericire, medicii de la Direcţia de Sănătate Publică din Sibiu s-au mobilizat rapid, a prelevat probe biologice de la elevi şi au cerut sprijin inclusiv de la Ministerul Sănătăţii, care, în regim de urgenţă, a trimis tratament pentru copii.

„În urma analizelor efectuate, starea de sănătate a copiilor, ca urmare a incidentului produs, nu a fost afectată“, apreciază Adela Morar, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu. Cu toate acestea elevii vor rămâne în atenţia medicilor pentru că perioada de incubaţie pentru instalarea hepatitelor variază între 45 şi180 de zile. Inspectorul general şcolar Constantin Gorun a mers astăzi la şcoala din Veştem pentru a analiza situaţia şi se declară mulţumit de promptitudinea de care au dat dovadă dascălii. „Nu orice eveniment poate fi imputat profesorilor. Acest incident s-a petrecut în pauze, iar eu apreciez promptitudinea cu care a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Sibiu“, spune Gorun. Cu toate acestea, dacă ulterior se va stabilii că micuţii au fost infectaţi cu vreunul din viruşii hepatici, B sau C, poliţia ar putea deschide o anchetă.


Între timp medicii atrag atenţia asupra modului în care ar trebui aruncate deşeurile medicale. În cazul de faţă, medicii de la DSP susţin că acel glucometru ar fi trebuit dus, de către cel care l-a folosit, la medicul de familie, pentru a fi aruncat corescunzător şi distrus la un crematoriu, şi nu la un container pentru deşeuri menajere.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite