Sibiu: Aeroportul, sperietoare pentru firmele de taxi din fosta Capitală Culturală Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea aeroportului se chinuie de mai bine de jumătate de an să închirieze prin licitaţie locurile pentru taximetre. Nicio firmă nu s-a înscris la cele trei licitaţii avute loc din noiembrie şi până în prezent.

CITIŢI ŞI:

Record de bătuţi ajunşi la urgenţă

DN1 blocat cu banane, în apropiere de Cristian

Universitatea „Lucian Blaga” în proiect de 5,5 milioane de euro pentru studenţii din străinătate

Nu de puţine ori, oamenii care aterizează la Sibiu ca turişti sau ca simpli călători, au avut neplăcuta surpriză, ca odată ajunşi în faţa aerogării în care s-au investit 60.000.000 de euro, să nu găsească niciun taximetru pe locurile special rezervate pentru această activitate de către cei din conducerea aeroportului Internaţional Sibiu. În aceste condiţii singura soluţie este aceea de a chema un taxi în aeroport, sau să apeleze la mijloacele de transport în comun, pentru a putea ajunge în oraş.

Cei de la aeroport au făcut în ultima vreme mai multe licitaţii de atribuire a locurilor de taximetre, dar din motive încă neclare pentru conducerea aerogării, nimeni nu s-a înghesuit nici măcar să participe la acestea. „Noi am organizat din noiembrie şi până în prezent trei astfel de licitaţii. Prima a fost în 26 noiembrie 2009, iar umătoarele două au avut loc pe parcursul lunii trecute. Fără succes însă. Nu s-a prezentat nici măcar o singură firmă la ele, deşi noi am folosit mijloacele de promovare specifice pentru a anunţa pe cei interesaţi” a explicat Iuliana Opriţa, purtător de cuvânt la aeroportul Sibiu.
În aceste condiţii s-a trecut la vânzare direct, per bucată, sub formă de abonament. Nici aşa însă rezultatele nu au fost cele preconizate. „S-au vândut 3 abonamente la preţul de 1000 de lei pentru 6 luni” a mai spus reprezentanta Aeroportului Sibiu.
Campanie de adopţii de căţeluşi şi papagali în centrul oraşului
Afacere neviabilă
Reprezentanţii firmelor de taximetrie au rezumat pe scurt şi la obiect de ce nu vor să devină operatori oficiali la aeroport. Lipsa de curse aeriene este şi ea pe lista dezavantajelor principale. „Păi mai pe româneşte, aeroportul nu prea este vad comercial pentru taximetre. Este aproape de oraş şi nu se justifică să iei o cursă pe care se încasează maxim 10 lei. Nu putem să blocăm acolo maşinile, ca să facă o cursă pe oră. Practic am ieşi în pierdere. Dacă ar fi câte 5-6 curse aeriene pe oră ar fi altceva” spune Dorinel Săbădaşu, patron la una din cele mai mari firme de taximetrie din oraş.
Problemele de la Aeroport întârzie autorizarea Schengen
Aproape 1000 de taxiuri
La ora actuală municipalitatea are eliberate un număr de 998 de autorizaţii pentru activitatea de taximetrie în Sibiu. Totuşi autorizaţii noi nu s-au mai eliberat în ultimii 3 ani şi nici nu se vor mai elibera curând. „Legislaţia spune că raportat la numărul de locuitori în municipiul Sibiu trebuie să ajungem la un număr de 680 de autorizaţii pentru taximetre”, a explicat Mirela Gligore, de la Biroul de presă al Primăriei Sibiu.
Tunurile pe lucrările de la aeroportul de 60.000.000 de euro

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite