Sibienii chemați să curețe județul de gunoaie pe 24 septembrie la „Let`s Do It, România!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii 1500 de voluntari din Sibiu, sosiţi la Sala Transilvania vor primi din partea „Let`s Do It, România!” câte un tricou, câte o sticlă de apă şi materialele necesare curăţeniei.

CITIȚI ȘI:

Angajaţii de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului lasă maşinile acasă

Sibianul Tudor Popa luptă pentru amenajarea de parcări pentru bicicliştii sibieni

„Let`s Do It, România!” cel mai mare proiect de implicare socială din România, îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale ale ţării într-o singură zi. Voluntarii sunt chemaţi în 24 septembrie să între în Echipa Naţională de Acţiune pentru a curăţa România.
”Suntem în ultima săptămână de pregătiri pentru Ziua de Curăţenie Naţională. Avem încredere că sibienii vor fi alături de „Let`s Do It, România!” în luptă cu indiferenţă, motiv pentru care va aşteptăm în număr cât mai mare, sâmbătă, 24 septembrie, ora 8.00, să demonstrăm că se poate, că putem fi solidari, că putem da o lecţie de ecologie”, spune Ligia Bârdan de la „Let`s Do It, România!”.

La punctele de înregistrare, voluntarii se vor înscrie pe lista Echipei Naţionale de Acţiune, vor primi instructajul necesar acţiunii, materialele necesare curăţeniei (saci şi mănuşi) şi li se vor aloca mormanele de gunoi.

Primii 1500 de voluntari din Sibiu, sosiţi la Sală Transilvania vor primi din partea „Let`s Do It, România!” şi MARQUARDT Schaltsysteme câte un tricou, din partea companiilor locale  Best Drinks Cisnădie şi Floradi Sibiu câte o sticlă de apă, şi de la Cargill România şi Odu Rom Manufacturing materialele necesare curăţeniei.
 
 Programul Zilei de Curăţenie Naţionale va fi următorul:
Orele 8:00 -11:00:
Înscrierea voluntarilor la punctele de înregistrare
Instructajul voluntarilor (Voluntarii vor primi un număr de telefon de la punctul de înregistrare, unde vor putea semnala eventualele probleme (e.g. s-au terminat sacii, nu pot găsi mormanul, accidente, situaţii speciale etc.))
 Formarea şi completarea echipelor (dacă nu există echipe deja formate)
Alocarea mormanelor 
 Echiparea voluntarilor cu saci şi mănuşi (pentru cei care nu au deja)

Orele 9:00 - 11:00
Voluntarii pleacă spre mormanele de gunoi ce le-au fost alocate (cu un mijloc de transport propriu sau asigurat de organizatori, după caz)

Orele 9:15 -15:00
Voluntarii curăţă mormanul alocat
Sacii sunt scoşi la cel mai apropiat drum public pentru a putea fi preluaţi de companiile de salubritate

Orele 15:00
Liderul echipei de voluntari confirma fizic (la punctul de înregistrare) sau prin SMS faptul că mormanul a fost curăţat (formatul SMS-ului şi numărul de telefon la care trebuie făcută confirmarea vor fi furnizate voluntarilor la punctul de înregistrare).
 
 Puncte de înregistrare din Judeţ:
Sibiu la Sala Transilvania, Mediaş, Agnita, Avrig, Altana, Apoldu de jos, Atel, Axente Sever, Bruiu, Biertan, Blajel, Brateiu, Cîrţa, Chirpar, Cisnădie, Copşa Mică, Iacobeni, Micasasa, Ocna Sibiului, Paucă, Răşinari, Sadu, la sediul Primăriei din fiecare localitate menţionată.

”Vă aşteptăm în 24 septembrie, la punctele de înregistrare, începând cu ora 08:00, să curăţăm împreună locurile frumoase din judeţul Sibiu. Dorim pe această cale să menţionam că proiectul ”Let s do it, România!” nu ar fi fost posibil fara susținerea și suportul autorităților locale, al sponsorilor ți al partenerilor noștri, cărora le mulțumim că ne-au ajutat să ducem acest proiect la bun sfârșit”, spune Ligia Bârdan de la „Let`s Do It, România!”.

Instituţiile publice sibiene care fac parte din Echipa Naţională de Acţiune :
 Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean,  ARPM, GM, ISJ, DJTS, Jandarmeria, Poliţia, ISU, Crucea Roşie, TURSIB, Teatrul Gong, Primăriile participante la proiect: Mediaş, Agnita, Avrig, Altana, Apoldu de jos, Atel, Axente Sever, Bruiu, Biertan, Blajel, Brateiu, Cirtă, Chirpar, Cisnădie, Copşa Mică, Iacobeni, Micasasa, Ocna Sibiului, Paucă, Răşinari, Sadu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite