Sibianul Tudor Popa luptă pentru amenajarea de parcări pentru bicicliştii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala judeţului Sibiu poate avea în curând toate cartierele, locuri de parcare pentru biciclete. Bloggerul sibian este aproape de a reuşi amplasarea de rasteluri de biciclete în 20 de locuri din fosta capitală culturală europeană din 2007.

CITIŢI ŞI:

Nume mari ale filmului documentar intră în competiţie la Astra Film Festival

Spectacol inedit de teatru la Muzeul în Aer Liber din Sibiu

Zeci de studenţi străini s-au prins în horă și au jucat pe muzică populară românescă la Sibiu GALERIE FOTO

După ce în acest an municipalitatea a implementat cu succes un sistem bine pus la punct de peste 30 de kilometri de piste pentru biciclete, amenajate pe mai multe artere din oraş, Sibiul are mari şanse să se aleagă şi cu o investiţie în urma căreia tot bicicliştii sunt beneficiari direcţi. De data aceasta este vorba de o iniţiativă care nu vine din partea municipalităţii. Bloggerul sibian Tudor Ştefan Popa este aproape de a reuşi amplasarea de rasteluri de biciclete în 20 de locuri din Sibiu. Tânărul sibian a mărturisit că la propunerea unor prieteni, el a scris şi a depus proiectul “Bicicleta Zilnică” în programul de granturi Raiffeisen Comunităţi. Ideea se pare că este una destul de apreciată, mai ales că după două etape de selecţie şi verificare, proiectul este în ultima etapă înaintea finanţării şi anume votul cetăţenilor.

După spusele finanţatorului, comunitatea locală este beneficiarul proiectului şi de aceea este necesar ca aceasta să voteze dacă îşi doreşte realizarea lui. Din această cauză Tudor are nevoie de sprijin cât mai mare din partea locuitorilor urbei de pe Cibin. „Bicicleta Zilnică este un proiect frumos, pentru comunitate. Doar ea are de câştigat pe termen lung. Aşa că tot ea, comunitatea, trebuie să decidă dacă se vor amplasa rasteluri de biciclete în tot Sibiul. De aceea îndrăznesc să le cer semenilor din comunitate, să gireze printr-un vot de încredere proiectul acesta” a mărturisit Tudor.

Cum puteţi să votaţi
Conform explicaţiei dată de Tudor, „Bicicleta Zilnică” este un proiect prin care se doreşte amplasarea de rasteluri de biciclete în cât mai multe zone din oraşul Sibiu, pentru a încuraja folosirea bicicletei în activitaţile zilnice, pentru deplasările cotidiene.

„ Este foarte greu să mergi la magazin, piaţă sau la o instituţie publică folosind bicicleta deoarce se pierde mult timp cautând un loc unde să fie legată în siguranţă. Bicicleta Zilnică vrea să aducă un plus pistelor de biciclete amenajate în oraş”, a mai spus bloggerul sibian. Proiectul poate fi votat pe blogul Raiffeisen Comunităţi până în 30 septembrie, ora 16.00, la adresa: https://raiffeisencomunitati.ro/proiecte-depuse-de-bloggeri/sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite