VIDEO - Sibienii au mâncat pomana porcului, în Muzeul în aer liber (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porcul a fost tăiat conform tradiţiei şi obiceiurilor din Mărginime
Porcul a fost tăiat conform tradiţiei şi obiceiurilor din Mărginime

Cum la români tăiatul porcului este un obicei sfânt, reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal „Astra“ au oferit sibienilor o demonstraţie de măiestrei şi îndemânare, prin prepararea de produse tradiţionale.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENTUL DIN DUMBRAVA SIBIULUI

CITIŢI ŞI:

Feerie minerală, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu

Jazz, pop şi muzică clasică, în noaptea dintre ani, la Thalia

Unde mergem şi ce poţi face în weekend la Sibiu

După succesul de care s-a bucurat organizarea mustăriei, reprezentanţii Muzeului „Astra“ au pregătit  astăzi o nouă prezentare a uneia dintre cele mai vechi tradiţi româneşti, cea a Ignatului.

Porcul a fost tăiat conform tradiţiei şi obiceiurilor din Mărginime

Azi, începând cu ora 12.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost prezentate etapele preparării porcului de Crăciun, de la sacrificare, pârlirea pe foc de paie, separarea cărnii şi pregătirea produselor specifice. „Este un bun prilej de redescoperire a tradiţiilor româneşti autentice şi de retrăire a atmosferei specifice satului tradiţional.

Porcul a fost tăiat conform tradiţiei şi obiceiurilor din Mărginime

Pomana porcului, aşa cum se numeşte masa care se dă după terminarea treburilor care includ pregătirea produselor specifice din carne de porc, se serveşte conform tradiţiei, alături ţuică tradiţională sau vin“, spune Ovidiu Baron, purtător de cuvânt al instituţiei. 

Porcul a fost tăiat conform tradiţiei şi obiceiurilor din Mărginime

Zeci de sibieni de toate vârstele s-au înghesuit să asiste la „operaţiune“, dar mai ales să guste din tradiţionala pomană a porcului, nelipsită la astfel de ocazie. Majoritatea celor veniţi la muzeu au plecat acasă cu o parte din produsele tradiţionale prezentate.

Porcul a fost tăiat conform tradiţiei şi obiceiurilor din Mărginime

„ Am venit aici să cumpăr carne adevărată, fără E-uri, aşa cum mâncam în tinereţe. Vă spun sincer că din magazine nu cumpăr niciodată, pentru că nu îmi plac, dar acum îmi era dor de caltaboşul tradiţional şi sunt sigură că acesta este authentic“, ne-a spus Elena Bendorfean, în vârstă de 70 de ani.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite