Feerie minerală, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agate, cristale de cuarţ, ametist sau turmalină, figurine de jad sau coliere din pietre preţioase vor fi puse la dispoziţia sibienilor în cadrul expoziţiei cu vânzare „Mineralia“

Sala multimedia a Palatului Brukenthal găzduieşte, din această dimineaţă, ediţia de iarnă a expoziţiei „Mineralia“. Timp de trei zile expozanţi din Bucureşti, Cluj, Alba, Târgu Mureş şi Baia Mare vor prezenta, din nou, sibienilor frumuseţea pietrei, de la stadiul natural până la forme şlefuite şi bijuterii dintre cele mai diverse.

Vizitatorii vor putea vedea cristale, minerale, pietre semipreţioase, fosile, cristale şi multe altele. „ Având în vedere că suntem la mijlocul lunii cadourilor, încercăm să oferim sibienilor ocazia să găsească cele mai frumoase cadouri, pentru cei dragi. Credem că este cel mai potrivit moment pentru a cumpătra un cadou, iar această expoziţie vine la momentul potrivit“, spune Andrei Gorduza, organizatorul eveniemntului.

Noutăţile ediţiei

„Piesa de rezistenţă“ a acestei ediţii este reprezentată de colierele cu pietre preţioase, precum rubinul, safirul sau smarald, prezentate pentru prima dată în faţa sibienilor. „ De data aceasta, sibienii vor avea parte de o gamă foarte diversificată de produse, asta şi pentru că expoziţia vine după o alta, care a avut loc în Germania şi de la care noi am achiziţionat foarte multe produse noi. Pe lângă colierele cu pietre preţioase, propunem şi o secţiune impresionantă de moldavit, dar şi o gamă extreme de variată de piese de cristal şi eşantioane, deoarece acestea au luat un mare avânt în rândul tinerlor, în ultima perioadă“, spune Andrei Gorduza

Preţuri pentru toate buzunarele

Ca de fiecare dată, produsele expuse se adresează publicului larg, preţurile începând de la doar câţiva lei şi putând ajunge până la căteva mii. De exemplu, dacă un inel sau un eşantion mineral se poate achiziţiona cu doar cinci lei, preţurile urcă până la 1.000 de lei, în cazul unei bijuterii cu smarald sau rubin şi poate ajunge chiar până la 3.000 de lei, în cazul unui agat uriaş, de exemplu, sau al unui eşantion mineral de o dimensiune considerabilă.

Expoziţia de la Muzeul Naţional Brukenthal rămâne deschisă până duminică şi poate fi vizitată zilnic, între orele 10.00 şi 18.00.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite