Se mai montează încă un acoperiş verde la Sibiu, dar şi în municipiul Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Ecologic BIOS Sibiu, a obţinut o a doua finanţare de la Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc şi Apemin Tuşnad SA, în valoare de 14.150 lei, pentru un proiect care continuă promovarea introducerii acestei tehnologii verzi în judeţul Sibiu și în țară.

CITIŢI ŞI:

Statul dator vândut cu milioane de lei pentru lucrările din şcoli

Întârzieri de câteva luni la toate lucrările de pe drumurile din judeţul Sibiu

Consiliul Judeţean îşi mută activitatea în noua sală de conferinţe

Până în prezent membri BIOS Student au reușit să finalizeze o broșură care prezintă modul de realizare şi importanţa acoperişurilor verzi, broșură dedicată elevilor din ciclul primar.

De asemenea se află în fază finală realizarea unui nou site al organizației, site care va fi folosit și pentru prezentarea informațiilor legate de amenajarea acoperișurilor verzi.

„S-a finalizat etapa de identificare a unor noi locații unde pot fi amenajate mici modele de acoperișuri verzi, modele care să poată fi văzute de cât mai mulți cetățeni și posibili investitori. În aceste zile începe amenajarea unui acoperiş verde în Mediaş şi au început demersurile pentru amenajarea a încă unuia în Sibiu, pe lângă cel deja realizat la Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu în cadrul proiectului precedent și care poate fi văzut zilnic”, spune coordonatorul proiectului, Dumitru Ungureanu.

În prima etapă, anul trecut, activităţile din proiectul respectiv au fost realizate de un grup de studenţi de la Universitatea Lucian Blaga, studenţi care au devenit grupul BIOS Student. Prin experienţa câştigată, ei au reuşit să obţină această a doua finanţare şi prin acţiunile din proiect doresc să revigoreze o vechea structură a Clubului Ecologic Bios – BIOS Junior.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite