Şase noi locuri de joacă în cartierele Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a lansat săptămâna aceasta o licitaţie în valoare de aproximativ 500.000 de lei cu TVA pentru constrirea a şase noi locuri de joacă în Sibiu. De ele se vor putea bucura, cel mai probabil din toamnă, copiii din cartierul Hipodrom, unde vor fi construite trei locuri de joacă, copiii din Valea Aurie unde vor fi construite două şi cei din Ştrand, unde va fi cosntruit un loc de joacă.

Citiţi şi:

Peste 5,5 milioane de euro în străzile Sibiului

Spaţii comerciale noi şi reabilitări în pieţele din Sibiu

Tot în aceşti bani urmează a fi reamenajat și locul de joacă de pe bulevardul Vasile Milea, lângă benzinăria Petrom. Cel mai mare dintre locurile de joacă va fi instalat pe strada Plugarilor  şi va avea în jur de 800 de metri pătraţi.

Un alt spaţiu foarte generos va fi cel de pe Bulevardul Mihai Viteazu, care va avea în jur de 600 de metri pătraţi. Reprezentanţii primăriei spun că vor oferi mai multe detalii despre lucrări şi cum vor arăta spaţiile de joacă după jumătatea acestei luni, când va expira termenul de depunere a ofertelor.

Conform caietului de sarcini însă, ştim că spaţiile vor fi formate din platforme, sisteme de cățărare cu plasă, scară și bară cu inele, leagăn dublu și tobogan. La care se adaugă un sistem separat de leagăne.

„Este o veste foarte bună, ar fi trebuit să facă de mai mult timp aceste locuri de joacă. Într-adevăr, sunt zone unde nu poţi ieşi cu copilul afară, darăminte să îl laşi singur la joacă. Foarte bună iniţiativa”, spune Mihaela Gorun, o mămică din zona Mihai Viteazu. Toate cele şase locuri de joacă vor fi destinate copiilor cu vârste cuprinse între trei și 15 ani. După atribuirea şi semnarea contractului de execuţie, locurile de joacă vor fi construite în cel mult opt săptămâni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite