SRI Sibiu are șef nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Direcția Județeană de Informații Sibiu este condusă de lt. col. Florentin-Valentin-Dragoş Necula,care îl înlocuiește pe fostul șef, colonelul Valentin Giupană, ”rotit” pe o altă funcție de comandă, la aproximativ o lună de la accidentul în care a fost implicat, și care a stârnit un adevărat scandal mediatic, în urma dezvăluirilor făcute de Adevărul.  

Citiţi şi:

Şeful SRI Sibiu,schimbat din funcţie

Dosarul şefului SRI Sibiu a ajuns la Parchet

Potrivit Biroului de Presă al Serviciului Român de Informații, ”La comanda Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu a fost numit domnul lt. col. Florentin-Valentin-Dragoş Necula, fost ofiţer al unei unităţi centrale din Serviciul Român de Informaţii. Fostul şef, col. Valentin Giupană, este mutat pe o funcţie de comandă în cadrul altei unităţi”.

Numirea vine în contextul în care, de la începutul acestei luni, Giupană nu mai este șef la SRI Sibiu, ci a fost ”rotit” pe o altă funcție de comandă.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a declarat pentru Adevărul de Sibiu, la sfârșitul lunii august, că „rotirea” nu are nicio legătură cu accidentul în care a fost implicat Giupană, în seara zilei de 29 iulie. „Această rotire nu are nicio legătură cu acel accident”, a spus Marius Bercaru.

Mai exact, pe 29 iulie, Valentin Giupană a intrat cu maşina de serviciu într-o intersecţie şi nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar, şi care în urma impactului a fost proiectat în gardul unei case.

În urma accidentului, trei pasageri din taxi au ajuns la spital cu răni uşoare.

Câteva zile mai târziu, întrebat unde era şeful SRI în seara în care a produs accidentul, şeful Poliţiei Sibiu, comisarul Tiberiu Ivancea, a făcut pentru Adevărul de Sibiu declaraţii absolut halucinante. Printre altele, a spus că după accident, şeful SRI l-a sunat, a refuzat transportul la spital, după care a plecat să se spele şi să se schimbe.

Inițial, dosarul lui Giupană a fost înregistrat la Parchet doar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Coincidență sau nu, după dezvăluirile făcute de Adevărul de Sibiu acesta este cercetat si pentru parasirea locului accidentului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite