Registrul de evidenţă al zilierilor trebuie depus lunar la ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neîndeplinirea acestei obligaţii legale se sancţionează cu amendă de 6.000 lei, transmit reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Primarul din Ocna Sibiului, Ioan Balteş, implicat într-un accident pe DN1 în zona Hula Bradului GALERIE FOTO

Spectacolul “Faust” se va juca la Bruxelles

A doua ediţie a sesiunii “Marketingul şi educaţia în muzee” are loc la Sibiu

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu informează angajatorii care utilizează zilieri că, în conformitate cu prevederile Legii. 52 din 15 aprilie 2011, privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, au obligaţia depunerii, lunar, până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni, la inspectoratul teritorial de muncă unde au sediul, un extras al Registrului de evidenţă a zilierilor conţinând înregistrările din luna precedentă.

Registrul de evidenţă a zilierilor este un formular cu regim special care se utilizează şi se completează în conformitate cu prevederile Legii nr. 52 din 15 aprilie 2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri şi Ordinului Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1.439 din 29 aprilie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <LLNK 12011    52 10 201   0 17>Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Drept urmare, beneficiarii activităţilor prestate de zilieri au obligaţia depunerii la ITM a extrasului din Registrul prevăzut la Articolul 1 din ordinul mai sus menţionat, registru care poate fi achiziţionat în baza unei cereri scrise, de la casieria ITM Sibiu. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite