Regele Cioabă: „Romii ies în stradă dacă vor fi numiţi ţigani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romii vor ieşi în stradă dacă le va fi schimbată denumirea din „rom“ în „ţigan“. Iniţiativa deputatului Silviu Prigoană l-a înfuriat pe autointitulatul rege al romilor,  Florin Cioabă.

CITIȚI ȘI:

Tribunalul ţigănesc, al prinţului Dorin Cioabă, aproape de inaugurare

Florin Cioabă, vrea să îşi transforme casa în obiectiv turistic

Regele şi prinţul Cioabă socializează pe facebook

Avizarea, de către comisiile Senatului, a propunerii lui Silviu Prigoană privind schimbarea denumirii de „rom“ cu cea de „ţigan“  l-a înfuriat pe Regele Cioabă care spune că se va adresa instituţiilor europene care apără drepturile omului, în cazul în care parlamentul votează această propunere legislativă.

„Nimeni nu îţi poate spune Georghe dacă tu vrei să te numeşti Ion. E o prostie şi un abuz ceea ce vor ei să facă. Dar sunt mai liniştit pentru că preşedintele a spus că nu va promulga o asemenea lege. Mă miră că tocmai un subaltern de-al lui Traian Băsescu, adică domnul Prigoană, nu a înţeles lucrul acesta“, spune Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.  

Acesta susţine că romii vor ieşi în stradă iar reprezentanţii etniei vor fi nevoiţi să se adreseze organismelor internaţionale de apărare a drepturilor omului, în cazul în care propunerea va deveni lege.

Comisiile pentru drepturile omului şi egalitate de şanse din Senat au avizat favorabil propunerea legislativă iniţiată de către deputatul PDL Silviu Prigoană prin care denumirea „rom“ este înlocuită cu „ţigan“.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite