Răzvan Roman este magicianul bucatelor alese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de gătit de când se ştie, Răzvan a câştigat o bursă culinară la cea mai renumită şcoală de profil din Marea Britanie, unde va merge în luna septembrie.

Citiţi şi:

Sorin Bărbat,poliţistul care este zi de zi este pe urmele infractorilor

Virgil Cristea şi-a transformat pasiunile în adevărată artă

În bucătăria familiei Roman, totul vorbeşte despre pasiunea lui Răzvan, de la ingredintele unui prânz delicios, pregătite cu grijă, şi până la condimentele sută la sută naturale, cultivate pe terasă, în ghivece. Ar mai fi ustensilele speciale, mirosul care, cu siguranţă, dă peste cap şi cea mai ambiţioasă cură de slăbire şi zâmbetul lui Răzvan, garanţia că orice reţetă se poate transforma în festin dacă este ”asezonată” cu foarte mult suflet. ”Sunt pasionat de gătit de când mă ştiu”, spune Răzvan, care rememorează râzând şi prima lui experienţă culinară. Avea doar 5 ani, era flămând şi a fost ferm convins că poate face o mămăligă ca la carte. ”Am avut mare noroc că n-am dat foc la casă”, povesteşte acum, din postura de câştigător al Academiei Maggi şi al unei burse la Ashburton Cookery School, cea mai renumită şcoală de profil din Marea Britanie.  

Prima cină, din dragoste

Prima mâncare ”serioasă” a pregătit-o la 16 ani când, îndrăgostit fiind, şi-a propus să impresioneze o fată cu o cină romantică. Atunci, a pregătit un muşchi de vită la cuptor, care a ieşit neaşteptat de bine. De mare ajutor i-a fost şi faptul că, în vara anului 1999, a lucrat pe litoral ca şi ajutor de bucătar. ”Am învăţat foarte multe, după care am rămas efectiv pasionat de gătit, de atunci gătesc zilnic. Îmi place să combin arome, să descopăr gusturi noi”, spune Răzvan, care dincolo de bucătăria unde intră cu drag îşi face cu plăcere şi meseria ”de bază”, aceea de web designer. Prietenii îi cunosc pasiunea pentru arta culinară şi sunt ”abonaţi” la mâncărurile gătite de el cel puţin de 2-3 ori pe săptămână, iar pentru cei din familie găteşte cu drag aproape în fiecare zi.

Bursă culinară în Anglia

Tot din pasiune s-a născut şi blogul lui, www.eubucatar.blogspot.com, şi din acelaşi motiv s-a înscris şi la Academia Maggi, primul reality show de gătit online. Când a aflat că a câştigat bursa culinară pusă în joc, a rămas fără cuvinte, iar acum se pregăteşte să înveţe tehnici de gătit de la cei mai renumiţi bucătari englezi. ”Dacă aş fi câştigat o maşină nu cred că eram atât de bucuros. E cea mai renumită şcoală de profil din Marea Britanie, e foarte profesionistă şi înveţi de la bucătari renumiţi”, spune Răzvan, care va sta în Anglia 5 zile, urmând să plece în 23 septembrie. La capitolul reţete preferate, primele în top sunt mâncărurile autentice, iar cel mai bun desert în opinia lui Răzvan sunt papanaşii, care sunt specialitatea casei şi a căror reţetă o găsiţi pe blogul lui.

Ce-i place

Atunci când nu se relaxează printre arome şi bucate alese, Răzvan o face în mijlocul naturii. ”Îmi place foarte mult natura, tot ce se leagă de ea, îmi plac plimbările, îmi place să merg la pescuit, joc cu plăcere baschet şi îmi plac animalele”, spune Răzvan.

Ce nu-i place

De cealaltă parte, spune râzând că nu a fost niciodată un fan al trezitului la ore matinale şi nici al cafelei slabe. ”De asemenea, nu-mi plac oameni ascunşi, cu două feţe, şi de când mă ştiu urăsc minciuna”, spune marele câştigător al Academiei Maggi.

Întrebări şi răspunsuri:

V-aţi pus vreodată, tu şi soţia ta, problema să plecaţi din ţară? Cu siguranţă, ţinând cont de ceea ce faci, şansele de afirmare în străinătate ar fi mult mai mari.

Ne-am gândit, dar am ales să nu plecăm, mai mult la rugăminţile rudelor.

Ce cultivaţi acasă, din ingredientele folosite în bucătărie?

Încercăm să fie totul cât mai eco, cultivăm în special condimente, respectiv mentă, busuioc, pătrunjel, tarhon, iar la casa de la Tocile, roşii sau ardei iute.

Care este felul tău de mâncare preferat?

Îmi place foarte mult mâncarea grea, românească, iar reţeta preferată este tochitura cu mămăliguţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite