Protest la aprobarea proiectului pentru Mall-ul din centrul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitecta Ştefania Romaşcanu a protestat însă în faţa consilierilor locali spunând că proiectul nu este în concordanţă cu noul Plan de Urbanism General al Sibiului. Viceprimarul Popa crede că proiectul va fi unul bun pentru oraş.

CITIŢI ŞI:

Sibiul candidează oficial pentru UNESCO alături de Sighişoara

Carabulea a pierdut procesul pentru sediul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu (UPDATE)

Mall în centrul Sibiului la fosta fabrică de bere


Consilierii locali şi-au dat joi girul pentreu amenajarea unui nou punct comercial de atracţie, şi chiar în zona centrală. Dezvoltatorul SC Euro Imob Internaţional SRL a decis să reamenajeze zona unde a funcţionat pe vremuri fabrica de bere a oraşului.

Proiectul „Construire complex comercial, centru de afaceri şi locuinţe”pe strada Dobrun, pe un teren proprietate particulară al SC Euro Imob SRL, în suprafaţă de 5.846 metri pătraţi, a fost supus în şedinţa ordinară a Consilului Local şi a primit aviz favorabil de la consilierii locali.

Totuşi la finele şedinţei de joi arhitecta Ştefania Romaşcanu a atras atenţia consilierilor că aprobă un proiect la care „nu s-a făcut PUZ şi regimul de înălţime este foarte mare pentru această zonă. Aţi oferit încă un motiv pentru ca centrul Istoric al Sibiului să nu fie inclus în patrimoniul mondial al UNESCO”.

Viceprimarul Sibiului, Virgil Popa a declarat exclusiv pentru Adevărul de Seară că proiectul este unul ambiţios. "Eu cred că se va revigora astfel zona centrală a oraşului. Mă surprinde atitudinea doamnei Romaşcanu. Eu zic că va ok mai ales că acolo este acum o zonă în paragină" a spus Virgil Popa.

Proiect ambiţios
În documentaţia depusă se arată printre altele faptul că noile clădiri vor păstra aliniamentul stradal existent al străzii Dobrun, pe frontul nord-estic. Accesul auto se va realiza din străzile Dobrun, Berăriei, Radu Stanca şi Piaţa Teatrului. „Pe cele două parcele proprietate, se va realiza un drum care face legătura înte strada Berăriei şi Piaţa Teatrului, care se va realiza aerian prin crearea unei pasarele. Accesul auto în parcajul subteran se va realiza din strada Radu Stanca. Vor fi amenajate 470 de locuri de parcare pe cele patru nivele de parcare subterane” se arată în documentaţia proiectului. Procentul de ocupare al terenului va fi de 80 la sută, conform aceluiaşi proiect.

Lucrări ample
Directorul executiv al SC Euro Imob Internaţional SRL, Viorel Horja a explicat faptul că cel mai probabil lucrările vor începe în acest an. „Noi vrem să începem să contruim cât mai curând. Urmează să fie pus la punct în detaliu proiectul tehnic şi apoi să ne decidem cu ce firmă vom face lucrările. Suntem în negocieri în acest sens” a mai spus acesta. Neoficial se vehiculează o sumă de câteva milioane de euro, ca investiţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite