Profesorii de la Liceul de Artă din Sibiu intră de vineri la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii de la Liceul de Artă au încheiat protestele
Profesorii de la Liceul de Artă au încheiat protestele

Decizia profesorilor vine după ce situaţia liceului sibian a fost discutată în ultima şedinţă de Guvern.

CITIŢI ŞI:

O sibiancă reprezintă România la Miss Motors Internaţional 2011 FOTO

Sibienii chemați să curețe județul de gunoaie pe 24 septembrie la „Let`s Do It, România!”

Începe şcoala, vineri, la Liceul de Artă din Sibiu. Directorul unităţii de învăţământ, Dan Călin Băban, a declarat că protestul profesorilor s-a încheiat şi că, începând de vineri, situaţia va reveni la normal. „Elevii încep de vineri şcoala, este o veste bună”, a declarat Dan Călin Băban. Protestul a continuat inclusiv joi, când profesorii nu au intrat la ore, iar elevii au stat acasă.

„Lumea e fericită că vin copiii. O şcoală fără copii e tristă. A fost o perioadă ciudată, veneam la şcoală să stăm patru ore şi să încercăm să găsim o soluţie. Ajungeam acasă mult mai obosiţi decât într-o zi normală”, a declarat Elena Drughe, profesoară de pian la Liceul de Artă.

Protestul profesorilor a început de la 1 septembrie, iar din data de 12 a aceleiaşi luni dascălii au refuzat să mai intre la cursuri, după ce nu şi-au mai primit salariile pe lunile iulie şi august. Profesorii s-au bucurat, în această perioadă, şi de sprijinul părinţilor elevilor care au depus un memoriu de solidaritate la Primăria municipiului Sibiu.

Semne bune

Decizia de încetare a protestului profesorilor vine după ce, în şedinţa din această săptămână a Guvernului, a fost expusă problema liceului sibian. Potrivit secretarului general al FSLI, Liviu Pop, a fost făcută modificarea Hotărârii de Guvern care să permită Consiliului Local să repartizeze sumele necesare în cazuri exepţionale, cum este cel al unităţii de învăţământ din Sibiu, dar nu există încă un act care să certifice acest lucru.

„Am cerut să se modifice Hotărârea de Guvern 1.395 privind finantarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru anul 2011 nu doar pentru judeţul Sibiu, ci pentru toate judeţele. S-a produs această modificare. Aşteptăm documentele de la Guvern”, a declarat Liviu Pop.

Principii clare

Potrivit acestuia, modificările efectuate permit Consiliului Local să aloce banii necesari în cazuri asemănătoare celui de la Liceul de Artă din Sibiu. “Au fost emise principii clare privind cine poate face realocarea. Exact ceea ce a cerut Primăria Sibiului”, a explicat secretarul FSLI.

Încă de la semnalarea situaţiei, rerpezentanţii Primăriei Sibiu au atras atenţia asupra faptului că “Hotărârea de Guvern 1.395 este lacunară în conţinut în ceea ce priveşte situaţiile expcepţionale în care costul cadru per elev per an este depăşit. De asemenea, nu se fac specificaţii clare referitoate la ceste cazuri excepţionale şi la redistribuirea de fonduri, la posibilitatea noastră de a redistribui fonduri”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite