Probleme mari la viaductul de la ieşirea din Sibiu spre Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericolul pentru trecători pândeşte de sus
Pericolul pentru trecători pândeşte de sus

Primăria recunoaşte că podul de la ieşirea spre Mediaş trebuie consolidat şi recondiţionat de urgenţă. Reparaţiile nu vor începe decât cel mai devreme când centura ocolitoare a Sibiului va fi funcţională.

CITIŢI ŞI:

Viaductul din Gara Mică începe să se fărâme

Trafic blocat pe Teclu şi reconfigurări în de parcări pe Victoriei

Staţie de autobuz desfiinţată de luni la Sibiu

Principala cale de ieşire din Sibiu spre nordul judeţului, către Mediaş şi Târgu Mureş, viaductul din Terezian, care asigură traficul auto peste calea ferată ce leagă Sibiul de Copşa Mică şi Vinţu de Jos, rămâne în continuare într-o stare critică. Deja au trecut şase luni de când, bucăţi mari de beton de la unul din pilonii de susţinere s-au desprins din pod şi au căzut pe locul unde oamenii care locuiesc în imobilele din apropiere obişnuiau să îşi parcheze maşinile şi nu s-a luat nicio măsură.

Chiar dacă municipalitatea a anunţat deja că din cauza neaprobării de Guvern a contractării unui credit de 11,5 milioane de euro de la BERD, pentru a fi investiţi în infrastructură, primarul Sibiului spune că s-au găsit bani pentru efectuarea un studiu. Din păcate Iohannis a mărturisit că rezultatul acestuia nu este deloc unel prea fericit. „Expertiza pe care noi am făcut-o a scos în evidenţă faptul că acest viaduct necesită reparaţii capitale” a concluzionat sec Iohannis.

Poate la primăvară
Primăria spune că nu poate face reparaţii din cauză că nu are pe unde să devieze traficul din zona respectivă. „Alternativa ar fi centura ocolitoare. Ori în primăvară am putea face reparaţii dacă centura va fi terminată aşa cum s-a anunţat. Din păcate nu ne dă nimeni garanţia că acest obiectiv la care se lucrează de ani buni va fi gata la timp şi în consecinţă nu pot să vehiculez o dată exactă la care podul va putea fi reabilitat” a mai spus primarul Sibiului. Primăria nu a mai intervenit pentru consolidări sau alte tipuri de lucrări de mai bine de un an.

image

„În primăvara anului trecut au fost efectuate lucrări de întreţinere, plombare şi igienizare la acest viaduct. Atunci nu a fost semnalată nicio problemă” au explicat reprezentanţii Primăriei. În urmă cu câteva săptămâni, firma ce a executat lucrările la sensul giratoriu de la unul din cele două capete ale podului a făcut câteva lucrări mai mult decât sumare. „S-au înlocuit rosturile de îmbinare de la acest pod. S-a dorit ca prin această înlocuire să fie stopate infiltraţiile cu apă şi s-a reuşit acest lucru deocamdară”, a explicat Mirela Gligore de la Biroul de presă al municipalităţii.
AFLĂ CUM AVERTIZEAZĂ PRIMĂRIA POPULAŢIA DE PERICOLELE DIN ZONA PODULUI, AZI ÎN

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite