Sibiu: Parcare interzisă sub viaductul care se fărâmă în Gara Mică (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericolul pentru trecători pândeşte de sus
Pericolul pentru trecători pândeşte de sus

Pentru a preveni orice fel de incident, municipalitatea împreună cu Poliţia Rutieră ac decis să resticţioneze traficul în zonă, în sensul interzicerii parcării şi a accesului pietonal sub viaduct.

UPDATE - Municipalitatea sibiană a explicat în EXCLUSIVITATE pentru Adevărul de Seară că a solicitat anul trecut o expertiză din care să rezulte lucrările ce se impun pentru buna funcţionare a avestui viaduct.” În cazul Viaductului din Terezian concluzia a fost că starea lui este relativ bună. În a doua parte a acestui an vor demara procedurile pentru întocmirea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie la acest obiectiv, urmând ca lucrările propriu-zise să înceapă în 2011” a explicat Daniela Costa, din cadrul Biroului de presă al Primăriei Sibiu.

Principala cale de ieşire din Sibiu spre nordul judeţului, către Mediaş şi Târgu Mureş, viaductul din Terezian, care asigură traficul auto peste calea ferată ce leagă Sibiul de Copşa Mică şi Vinţu de Jos, tinde să devină o adevărată sperietoare pentru locuitorii din Terezian. Sibienii care stau în casele din apropierea mareului pod văd cu ochiul liber, pe zi ce trece, că acesta se degradează din ce în ce mai tare. Totul a culminat în aceste zile când câteva bucăţi de beton din apropierea unui pilon de susţinere s-au desprins şi au căzut în locul în care oamenii care locuiesc în blocurile din apropiere obişnuiesc să îşi parcheze maşinile. Cel mai tare s-a speriat un vânzător de la un magazin aflat la mai puţin de 10 metri de locul cu pricina. „Au mai căzut bucăţi mici, dar lespezi aşa mari niciodată nu s-au desprins. Anul trecut au venit nişte oameni de la primărie care au analizat situaţia, dar nu s-a luat nicio măsură. Vă daţi seama că cine ştie de incident ocoleşte podul ca să nu se trezească cu bucăţi de beton în cap. Noroc că nu era nicio maşină parcată în zonă când au căzut bucăţile astea mari”, a povestit vânzătorul. Primăria susţine că ultimele lucrări de întreţinere, plombare şi igienizare la acest viaduct, au fost efectuate în primăvara anului trecut şi că atunci nu a fost semnalată nicio problemă.

Expertiză
Administraţia locală a trimis la faţa locului în urmă cu o zi un inspector care să evalueze situaţia actuală şi ce măsuri se impun în acest caz. „Municipalitatea sibiană a comandat anul trecut o experiză tehnică pentru a evalua lucrările necesare la viaductul din Terezian” a explicat Daniela Costa, din cadrul Biroului de presă al Primăriei Sibiu. Mai grav este însă că municipalitatea nu are prins în planul de investiţii nicio lucrare pe anul în curs, din banii alocaţi de la bugetul local pentru reparaţii de infrastructură. „Viaductul din Terezian nu a fost prins pe lista de investiţii aferentă anului 2010. După ce se analizeaza situaţia vom şti mai multe” a mai explicat Daniela Costa.


Avertizări pentru populaţie
Administraţia locală spune că va monta în zonă panouri de avertizare şi va îngrădi locul în care au căzut bucăţi din pod. „În urma incidentului, inspectorii Direcţiei Tehnice s-au deplasat la faţa locului, iar zona va fi împrejmuită pentru siguranţa pietonilor”, a mai explicat Daniela Costa. Chiar şi aşa ieri după amiază oamenii treceau nepăsători pe sub pod în zona de unde au căzut bolovani de beton.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite