Primăria Sibiu demarează campania „Reabilitarea Centrului Istoric”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania se adresează în primul rând proprietarilor de clădiri private din centrul istoric. Foto: Ştefan Dobre
Campania se adresează în primul rând proprietarilor de clădiri private din centrul istoric. Foto: Ştefan Dobre

Municipalitatea sibiană ă împreună cu Fundaţia Heritas începe o campanie având titlul pentru promovarea centrului istoric şi o restaurare corectă a clădirilor din această zonă de o deosebită importanţă pentru fosta Capitală Culturală Europeană.  

CITIŢI ŞI:

Zona Calea Şurii Mari – Drumul Ocnei a fost reconfigurată cu 1,5 milioane lei

Aprobare de la ADR pentru trei proiecte de 2,15 milioane euro pentru primăria Sibiu

Investiţie de peste 2 milioane de lei finalizată pe strada Movilei


Administraţia locală vrea să sensibilizeze astfel pe sibieni şi să îi facă să conştientizeze faptul că centrul istoric este un ansamblu,  ce trebuie conservat. „Dorim ca locuitorii centrului istoric şi specialiştii în domeniul restaurării să beneficieze de sprijin prin noi idei şi recomandări practice cu privire la reabilitarea şi restaurarea corectă a clădirilor istorice”, a explicat în această dimineaţă primarul Klaus Iohannis.

Acelaşi oficial a mai spus că în ciuda faptului că există exemple pozitive, precum la clădiri proprietate privată de pe străzile Filarmonicii şi Avram Iancu, din păcate au fost derulate şi numeroase măsuri de reabilitare mai puţin „insipirate”. „Ne referim în special la ferestre cu rame PVC de culoare albă şi faţade zugrăvite în nuanţe nepotrivite” a mai spus primarul Sibiului.

Premii ca stimulente
În cadrul acestei campanii cu o perioadă de derulare de un an sunt planificate şi două acţiuni de amploare. Mai exact va fi organizat un festival în Piaţa Huet în primăvara anului viitor. De asemenea se va decerna un premiu pentru cele mai bune lucrări de reabilitare şi restaurare executate, în cadrul unui eveniment public ce are loc în toamna lui 2011.

În plus vor fi organizate workshopuri, expoziţii şi simpozioane menite să aducă tematica reabilitării şi restaurării corecte din nou în centrul atenţiei. Primăria va monitoriza lucrările de reabilitare în cadrul acestei campanii.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite