Primăria Sibiu fentează Guvernul şi dă afară mai puţin cu 100 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va transforma Serviciul Public Administraţia Pieţelor în societate comericială ca să scape aproape 100 de angajaţi de la concediere. Consiliul Judeţean şi-a dat girul pentru a deveni acţionar la viitoarea societate, alături de administraţia locală.

CITIŢI ŞI:

Banca magnatului Ilie Carabulea concediază aproape 200 de oameni la Sibiu

Disponibilizări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Zeci de sibieni,concediaţi colectiv în această lună

Municipalitatea sibiană a stabilit exact cum va proceda pentru a pune în aplicare decizia Guvernului de a se face reduceri de personal în administraţiile locale. După ce au calculat câţi oameni au angajaţi, cei de la Primăria Sibiu, au încercat să găsească o modalitate, prin care să limiteze măcar la cât mai puţine persoane, numărul celor ce vor trebui să îşi caute de muncă în altă parte. După ce s-au învârtit datele problemei pe toate părţile, cei din administraţia locală au găsit până la urmă o variantă prin care în loc să dea afară 150 de oameni, vor fi disponibilizaţi doar o treime. Mai exact unul din serviciile subordonate primăriei va fi transformat în societate comercială şi astfel aproximativ 90 de oameni vor pleca oficial, în acte, din sistemul bugetar şi din organigrama municipalităţii. „Se va face transformarea Serviciului Public Administraţia Pieţelor în societate comercială cu autofinanţare. Acţionari majoritari vor fi Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. În acest fel angajaţii acestui serviciu nu vor mai figura în sistemul bugetar şi nu vor mai fi plătiţi de stat” a explicat primarul Klaus Iohannis. Primăria are la dipoziţie 40 de zile pentru a face această mutare.

Sacrificii de la Poliţia Comunitară
Chiar dacă pe viitor primăria intenţionează să mai facă astfel de transformări, de concedieri tot nu vor scăpa o parte din actualii angajaţi. Aproape 60 de oameni vor fi până la urmă daţi afară. „Vor fi disponibilizate 60 de persoane de la Serviciul Public de Poliţie Comunitară şi încă 7 angajaţi de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor” a mai spus primarul Sibiului. Municipalitatea a luat în calcul şi varianta „neagră” în cazul în care nu se va reuşi transformarea Serviciul Public Administraţia Pieţelor în societate comercială. „În aceste condiţii numărul disponibilizaţilor va ajunge la cifra de 120 de persoane” a mai explicat Iohannis.

Negocieri cu sindicatele
Municipalitatea a chemat sindicatele din primărie pentru a stabili setul de reguli ce va fi aplicat în cazul stabilirii funcţionarilor ce vor fi concediaţi. „De exemplu dacă avem angajate două persoane din aceeiaşi familie, într-un serviciu public, atunci nu se va concedia decât una” spune edilul Iohannis.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite