Disponibilizări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul atrage atenţia că disponibilizările nu îi vizează pe medici sau asistente, ci doar pe angajaţii TESA.

Reducerea cheltuielilor cu personalul, în sistemul bugetar, atrage după ea disponibilizări. Conform unui proiect de lege supus dezbaterii pe site-ul Ministerului Sănătăţii, managerii din spitale ar trebui să scadă cheltuielile cu personalul la 70% din sumele pe care le cheltuie în prezent.

Acest lucru va duce bineînţeles la disponibilizări, dar Gabriel Budescu, managerul spitalului sibian, asigură însă că nu se vor face concedieri în rândul personalului medical sau auxiliar medical.


„Medicii şi asistentele au locul lor, ei nu sunt afectaţi, la fel ca şi brancardierii şi infirmierele. După noile normative avem nevoie de medici. Sunt sectoare însă, unde se vor face restructurări. Acestea fac referire la personalul TESA. Posturile TESA se vor înjumătăţi, dar nu am discutat încă cu angajaţii despre această situaţie. Vom stabili criteriile împreună cu sindicatele", susţine managerul spitalului, Gabriel Budescu.

Dacă proiectul va deveni lege, aproximativ 100 de oameni care lucrează la TESA, în compartimentele de resurse umane, juridic, economic, ş.a., ar urma să fie disponibilizaţi.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite