Sibiu: Zeci de sibieni, concediaţi colectiv în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei agenţi economici au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă de intenţia de a face concedieri colective în această lună.

CITIŢI ŞI

Protest spontan al pensionarilor, la Prefectură

Domeniul schiabil din Jina finanțat cu 12.000.000 de lei

Deşi numărul şomerilor a scăzut cu peste 1.000 de persoane în luna aprilie, situaţia economic a judeţului nu pare să se îmbunătăţească prea mult. Potrivit AJOFM Sibiu, 77 de oameni vor rămâne fără slujbe şi în luna mai, prin măsuri de concediere colectivă. Cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 46, vor fi disponibilizaţi de la firma SC Business Construct, care are ca obiect de ativitate fabricarea articlolelor de marochinărie. Alţi 21 vor fi concediaţi de la SC Rova România SRL, care activează în industria construcţiilor metalice, şi 10 persoane din rândul angajaţilor CFR Braşov. În total, 380 de persoane şi-au pierdut locurile de muncă prin concediere colectivă, de la începutul acestui an.

Mai puţini angajaţi
Mai mult, conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, numărul agenţilor economici privaţi din judeţul Sibiu este în scădere. Francisc Torok, directorul ITM, a declarat că în 2010 se înregistrează o scădere cu 498 de unităţi sau cu 5 la sută faţă de anul trecut. De asemenea, şi numărul Contractele Individuale de Muncă este în scădere în judeţ. Anul acesta numărul CIM-urilor a scăzut cu 2144 de unităţi, sau două procente.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite