Primăria Sibiu a stabilit bugetul pentru anul 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este mai mic cu 17 milioane de lei decât cel estimat pentru anul trecut. Municipalitatea a alocat 92 de milioane din totalul de 307 milioane lei pentru investiţii destinate domeniului transporturilor.

CITIŢI ŞI:

2011 este anul investiţiilor importante în Sibiu

VIDEO - Primăria Sibiu a contractat un împrumut de 11,5 milioane euro de la BERD

Pod de 6 milioane de lei peste râul Cibin la Sibiu

Bugetul estimativ de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011 a fost în sfârşit finalizat de Primăria Sibiu şi asta mult mai târziu decât s-a întâmplat anii trecuţi. Primarul Klaus Iohannis va merge acum cu bugetul pentru aprobare în faţa consilierilor local, în şedinţa ordinară din luna aceasta.
La prima vedere bugetul este aproape asemănător cu cel de anul trecut, lucru recunoscut şi de Iohannis. „Din punct de vedere al bugetului, anul 2010 şi anul 2011 sunt foarte asemănători. Am alcătuit un buget realist, de data aceasta având deja experienţa unui an de criză” a mărturisit primarul Sibiului.

Astfel bugetul propus pentru anul 2011 este de 307,2 milioane lei, din care 211,5 milioane reprezintă venituri proprii ale bugetului local din încasările din impozite şi taxe, veniturile din taxe administrative şi eliberări permise, veniturile din proprietate, dobânzi şi prestări servicii şi venituri din valorificarea de bunuri. „De la bugetul de stat estimăm că se va aloca suma de 91,6 milioane lei, aceşti bani urmând să fie folosiţi pentru plata salariilor în învăţământul preuniversitar de stat, a salariilor medicilor din cabinetele medicale din şcoli şi nu numai” a mai explicat Iohannis.

Investiţii şi în infrastructură

La capitolul venituri, cele mai mari venituri estimate sunt la categoria cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, respectiv 113, 4 milioane lei. O sumă importantă este prevăzută şi la capitolul de venituri din sume defalcate din TVA, adică 86,5 milioane lei. „Ca sursă de finanţare, în bugetul anului 2011 este prevăzut excedentul din anii precedenţi în sumă de 10,1 milioane lei” a mai explicat Iohannis. Cel mai important capitol de cheltuieli vor fi investiţiile în infrastructură. Pentru finanţarea lucrărilor incluse pe lista de investiţii de anul acesta a fost alocată suma de 57 milioane lei.

„Anul acesta avem două proiecte mari ce privesc infrastructura. Unul este proiectul de reabilitare a 14 străzi şi construirea unui pod şi proiectul care priveşte zona Oraşului de Jos” mai spune primarul.

Unde se mai duc banii
La capitolul cheltuieli cele mai mari sume se îndreaptă şi anul acesta către domeniul transporturilor, adică 92,7 milioane lei. Învăţământul a primit aproximativ 91 milioane lei, 33,1 milioane merg la Servicii şi Dezvoltare Publică, iar 24,8 milioane au fost alocaţi pentru Cultură, Religie şi Sport. Asistenţa socială a primit 16 milioane lei.

Citat:
“Sumele care se estimează că vor fi încasate din impozitele pe proprietate este de 98.101.000 de lei” – Klaus Iohannis, primar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite