VIDEO - Primăria Sibiu a contractat un împrumut de 11,5 milioane euro de la BERD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Klaus Iohannis împreună cu directorul BERD Jean-Patrick Marquet au semnat, cel de-al treilea contract de împrumut încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

CITIŢI ŞI:

Impozite, taxe şi facturi achitate on-line la serviciile primăriei Sibiu

Trafic restricţionat pe 8 străzi din Sibiu

Acţionariatul la aeroportul Internaţional Sibiu, stabilit abia la anul

Fondurile obţinute prin acest nou împrumut, 11,5 milioane de euro, vor fi folosite pentru a finanţa investiţii în infrastructură în cadrul proiectului „România - Sibiu Proiect Transport Urban – faza II”.

Fondurile vor fi folosite de municipalitate în următorii trei ani, în tranşe aproximativ egale.
Prima tranşă, în valoare de 3,8 milioane de euro, se va folosi în anul 2011 pentru construcţia unui nou pod peste râul Cibin şi pentru reabilitarea infrastructurii de utilităţi şi a infrastructurii rutiere şi pietonale pe un număr de 12 străzi din Sibiu: Cloşca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Bănăţeanu, Agricultorilor.

Contract pe 10 ani
Contractul de împrumut a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani. Municipalitatea va beneficia de o perioadă de graţie de 3 ani, cu 7 ani perioada de rambursare propriu-zisă a creditului.

Dobânda pentru acest împrumut va fi calculată prin adunarea indicelui EURIBOR actualizat la 6 luni cu marja de 2,75%. Primul împrumut de la BERD a fost contractat de municipalitatea sibiană în anul 2005 şi a avut o valoare de 15 milioane de euro. Cel de-al doilea împrumut de la această instituţie bancară a fost contractat de Primăria Sibiu în anul 2006, având o valoare de 10 milioane de euro.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite