Pod de 6 milioane de lei peste râul Cibin la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a stabilit pachetele de străzi ce intră în reparaţii cu banii de la BERD în 2011. Municipalitatea primeşte în 3 tranşe cele 11,5 milioane de euro, din care 3,8 milioane vor intra în conturi în ianuarie 2011.

CITIŢI ŞI:

Trafic auto şi trasee Tursib modificate de centura ocolitoare a Sibiului

VIDEO – Adevărul de Seară a testat noua centură ocolitoare a Sibiului (GALERIE FOTO)

Deschiderea centurii ocolitoare a Sibiului nu este singurul motiv de bucurie pentru locuitorii municipiului, care vor scăpa astfel de calvarul unui trafic sufocat la propriu de maşinile care încă mai tranzitează oraşului. Acordarea împrutului de 11,5 milioane de euro de la BERD, pentru primăria din Sibiu este un al doilea motiv de bucurie şi asta pentru că în următorii trei ani numai puţin de 40 de străzi vor fi complet reabilitate graţie acestor bani.

Municipalitatea sibiană şi-a permis zilele trecute „luxul” de a stabili exact care sunt primele străzi ce vor intra în reparaţii capitale. Cum împrumutul se acordă în 3 tranşe, iar în 2011 administraţia locală va primi suma de 3,8 milioane de euro din totalul de 11,5 milioane, primăria va face însă numai 30 la sută din lucrările planificate în total pe un număr de peste 40 de străzi.

Primul pachet de artere a fost deja stabilit şi el cuprinde şi una din investiţiile mult aşteptate mai ales de sibienii care locuiesc în zona Piaţa Cibin – strada Malului. „Este vorba de o prioritizare a străzilor şi în această primă tranşă este prinsă şi amenajarea unui nou pod peste Cibin” a explicat primarul Iohannis, la semnarea contractului de împrumut.

Două pachete prioritare
Din totalul de 3,8 milioane de euro, disponibili din împrumut, s-au alocat 5,7  milioane lei pentru amenajarea unui nou pod peste râul Cibin pe strada Neculce. Pachetul de străzi Calea Dumbrăvii – Turnişor, cel care cuprinde arterele Horia, Cloşca, Saligny, Sturza, Cimitirului şi Agricultorilor va „înghiţi” suma de 6,4 milioane lei, iar pachetul de străzi Lupeni – Terezian, cel care cuprinde arterele Muncii, Anina, Moreni, Doja, Bănăţeanu şi Caragiale beneficiază de investiţii de 6,6 milioane de lei.

Consilierii locali urmează să îşi dea girul pentru această investiţie în şedinţa de Consiliu ce are loc joi după amiază. Primăria Sibiu va primi apoi 3,8 milioane euro în 2012 şi 3,9 milioane de euro 2013, bani care vor fi investiţi în aproximativ 25 de străzi. Pentru 2012, pachetele de străzi ce urmează să fie reabilitate, vor fi stabilite în toamna anului viitor.

Economie la vechiul împrumut
Municipalitatea sibiană a reuşit să facă o economie de aproximativ 500.000 de euro din împrumutul în valoare de 10 milioane de euro, contractat în anul 2006, tot de la BERD. Primăria a stabilit că banii rămaşi vor fi investiţi în reabilitarea străzilor Smârdan şi Luarea Bastiei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite