Primăria Mediaş privatizează Serviciul Pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În capitala judeţului Serviciul Pieţe a fost privatizat deja
În capitala judeţului Serviciul Pieţe a fost privatizat deja

Municipalitatea medieşeană adoptă modelul celor din capitala judeţului şi privatiează pieţele din oraş.

CITIŢI ŞI:

Servicii şi tarife majorate în pieţele din municipiul Sibiu

Primăria Sibiu fentează Guvernul şi dă afară mai puţin cu 100 de oameni

„Trend-ul” lansat de către administraţia locală din municipiul Sibiu, în privinţa privatizării a unor servicii care aduc profit şi se pot autogospodări pe propriile picioare, cum este de exemplu Serviciul Pieţe, este acum adoptat şi de către administraţiile mai mici din judeţ. Primăria Municipiului Mediaş se asociază în aceste zile cu Consiliul Judeţean Sibiu pentru a forma Societatea Comercială Piaţa Prim – Com S.A. Mediaş, la care administraţia locală va deţine un pachet de 899 de acţiuni nominative, reprezentând 99 la sută din capitalul social, iar judeţul Sibiu va avea un aport de 1 la sută, respectiv 9 acţiuni nominative.

Primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, susţine că decizia de privatiare a fost vehiculată de anul trecut. „Abia acum am reuşit să o punem în practică. Avem 23 de angjaţi care activează în prezent la serviciul care va fi transformat în societate pe acţiuni” a explicat acesta.

Moarte pentru bişniţari

Primăria Mediaş spune că nu a decis privatizarea pentru a mai salva ceva locuri de muncă în administraţia locală. „Noi avem un deficit de 90 de angajaţi la primărie” a mai spus primarul Mediaşului. Altele au fost motivele privatizării.

„Această societate comercială va deveni şi un fel de reglator de preţuri. Scăpăm astfel de bişniţari şi intermediari. Este o transformare făcută pentru o utilitate şi mai bună pe viitor a acestui serviciu” a mai spus edilul din Mediaş.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite