Prefectura Sibiu atacă la Tribunal decizia primarului Iohannis de a mări salariile în criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Constantin Trihenea a înaintat Tribunalului Sibiu, secţia Comercială şi Contencios Administrativ, două cereri de chemare în judecată a Consiliului Local al Municipiului Mediaş şi a Consiliului Local al Municipiului Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Măsuri fără precedent pentru a opri pirateria auto în judeţul Sibiu

Primăria Sibiu cheltuie milioane de lei ca să comaseze mai multe şcoli

Milionarul sibian Dumitru Ghișe își trage hotel pe șapte nivele într-un parc medieval din Cluj

În ambele cazuri, se cere instanţei anularea hotărârilor (79/2010, respectiv 196/2010) ale celor două consilii locale privind acordarea de suplimente salariale funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum şi celor din instituţiile şi serviciile publice aflate sub autoritatea consiliilor locale. În cazul HCL Mediaş, suplimentele ar fi fost date, începând cu 1 martie 2010, iar în cazul HCL Sibiu, cu 1 iunie 2010.

Decizie ilegală
 
După cum se menţionează în cererile de chemare în judecată, consiliile locale nu au respectat modificările Legii 330/2009 prin OUG 1/2010, potrivit cărora "cuantumul individual al salariilor/soldelor, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite începând cu luna ianuarie 2010, în conformitate cu prevederile legii cadru 330/2009, nu va depăşi nivelul acestuia stabilit pentru luna decembrie 2009", iar majorările drepturilor salariale "se vor face numai pentru cele care au un nivel mai mic de 705 lei/lună şi numai dacă în mod cumulat cu sporurile şi indemnizaţiile acordate nu este depăşită această valoare".

Emil Boc a spus "nu"

Prefectura Sibiu reaminteşte că premierul Emil Boc a solicitat, cu ocazia unei videoconferinţe din 30 mai a.c., a cerut respectarea legii şi atacarea de către prefecţi, în contencios administrativ, a actelor administrative adoptate de autorităţile publice locale, prin care se acordă măriri salariale şi bonusuri care nu sunt prevăzute de legislaţia în vigoare.

Alte patru primării

În aceeaşi situaţie cu consiliile locale Mediaş şi Sibiu mai sunt consiliile din Blăjel, Orlat şi Şelimbăr, ale căror hotărâri privind acordarea de suplimente salariale vor fi contestate în justiţie de Instituţia prefectului.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite