Măsuri fără precedent pentru a opri pirateria auto în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii sibieni spun că în ultima vreme s-au înmulţit considerabil sesizările privind transporturile ilegale de persoane. Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a luat la puricat societăţile de transport şi a oprit din fucnţiune şase autovehicule considerate periculoase.

CITEŞTE ŞI:

Marius Baciu a lăsat Voința Sibiu pentru Pandurii Tg. Jiu

VIDEO – Saramură și ciorbă de pește în Dumbrava Sibiului

Femeia care şi-a obligat fata să se prostitueze, lăsată liberă de judecători

Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu şi Poliţia Rutieră şi-au dat mâna pentru a scăpa Sibiul de proprietarii şi şoferii de autoturisme care fac transport ilegal de persoane în judeţul Sibiu. Sesizând ponderea mare a accidentelor de circulaţie în rândul accidentelor de muncă, ITM-ul a realizat recent o serie de controale la firmele de transport persoane. Astfel 6 autovehicule au fost oprite şi scoase din funcţiune şi au fost aplicate în total 36 de avertismente. “Nu toţi conducătorii auto consemnează în foaia de parcurs starea tehnică a autovehiculelor înainte de plecarea în cursă”, spune Francisc Torok, directorul ITM despre una din cele mai des întâlnite deficienţe.

Lege nouă


De cealaltă parte poliţiştii spun că abia de o lună şi ceva au în sfârşit legislaţie pentru oprirea pirateriei. “În ultima perioadă avem foarte multe sesizări privind fenomenul pirateriei în transportul public de persoane. Impactul este atât unul economic, societăţile de transport autorizate înregistrând pierderi, precum şi unul de imagine adus autorităţilor. Pentru oprirea acestui fenomen de piraterie nici nu aveam un instrument legal până în luna aprilie a acestui an”, spune şi subcomisarul Sandu Morariu, de la Poliţia Rutieră. Poliţiştii au aplicat numai anul acesta 24 de sancţiuni transportatorilor ilegali şi şase şoferi s-au ales cu dosare penale.

Postaţi la ieşirile din Sibiu

Microbuzele de transport persoane care nu au licenţă sau şoferii particulari transporă persoane din Sibiu către majoritatea localităţilor învecinate, cele mai umblate rute fiind Sibiu – Agnita, Sibiu – Avrig, Sibiu – Miercurea, Sibiu- Ocna Sibiului şi către Cisnădie şi Mediaş. De cele mai multe ori aceştia se deplasează în faţa autobuzelor şi autocarelor ce funcţionează legal şi iau persoane, practicând tarife cu câţiva lei sub cele obişnuite. “Încasează banii la destinaţie, nu este suficient să-i prinzi doar o singură dată”, explică subcomisarul Sandu Morariu. ”Mai facem şi noi un ban în plus pe criza asta” a recunoscut un pensionar care mai duce oameni de la Sibiu la Cisnădie şi retur.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite