Prefectul de Sibiu despre câmpurile incendiate: „Consider că sunt mâini criminale!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru unii locuitori ai judeţului, începutul primăverii înseamnă şi incendierea necontrolată a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Incendiu în pădurea din apropiere de hotelul Binder Bubi din Mediaş

A dat foc la casă, în timp ce se ruga

Autoturism în flăcări,în centrul Sibiului

Faţă de cele arătate mai sus, prefectul judeţului doreşte să urmărească îndeaproape evoluţia fenomenului incendierilor necontrolate. „Consider că este vorba de mâini criminale sau de inconştienţi. În orice situaţie, însă, urmările pot fi dintre cele mai grave. De aceea, atrag atenţia autorităţilor locale să dea dovadă de vigilenţă în a preveni incendierile necontrolate. Personal, mă voi deplasa în tot judeţul şi acolo unde voi surprinde asemenea cazuri, cum s-a întâmplat luni, 14 martie, voi dispune anchete şi măsuri severe”, declară Horaţiu Răcuciu.

Numai în Micăsasa, în 23 martie 2009, când au fost afectate 70 ha, din care 50 ha de vegetaţie uscată de pe păşunile comunei şi ale oraşului Copşa Mică, precum şi  22 ha de litieră din pădurea de salcâm aparţinând celor două primării. A fost nevoie de participarea a 500 de oameni pentru stingerea incendiilor.

În 2010, pe raza judeţului Sibiu, în aceeaşi perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit în peste 40 de asemenea incendieri. Anul acesta, numai în ziua de 14 martie, pompierii au fost chemaţi în două cazuri de incendieri necontroloate, la Bârghiş şi Ţichindeal, pe suprafeţe cuprinse între 1 – 5 hectare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite