Portalul ULBS mai tare decât reţeaua "Facebook"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii ULBS au testat deja platforma e-Educaţie a universităţii
Studenţii ULBS au testat deja platforma e-Educaţie a universităţii

 Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu se poate lăuda cu un portal care, deşi aflat încă în faza de testare, are deja 25.000 de utilizatori. Platforma se bazează pe un soft produs de IBM şi a fost creată după modelul unora din cele mai mari universităţi din SUA.

CITIŢI ŞI:

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu invitată la New York,de Naţiunile Unite

Peste 100 de studenţi din 30 de ţări învaţă la Sibiu

Studenţii sibieni încasează bursele la altă bancă în acest an

Profesorii Universităţii „Lucian Blaga" îşi vor putea ţine orele, de acum înainte, chiar şi în condiţiile în care nu vor putea fi prezenţi în sălile de curs. Condiţia este să aibă la îndemână un calculator şi conexiune la internet, iar restul va fi posibil datorită noului portal, care permite atât prezentări de materiale în format power-point, cât şi discuţii cu studenţii.

La un pas de lansare

„Noi vrem să popularizăm şi să prezentăm această platformă ca fiind cel mai bun mijloc de lucru cu studenţii. Ea îmi permite, cu uşurinţă, să ţin un curs la distanţă, chiar să scriu pe whiteboard (tablă), să urc poze, cursuri, aplicaţii, prezentări sau să discut pe video-chat cu studenţii mei", spune Remus Brad, directorul acestui proiect.

Universitatea se află în ultima fază de testare a platformei, care va fi implementată cât de curând. Cu toate acestea, peste 25.000 de studenţi şi aproape 1.000 de profesori şi angajaţi ai universităţii au deja conturi active pe această platformă, care poate fi accesată online la adresa http://elearning.ulbsibiu.ro. Remus Brad a dat asigurări că „platfoma va rămâne operaţională cel puţin cinci ani de acum înainte".

Studenţii au început deja să testeze noul portal, în care au foarte multă încredere. „Încă nu îmi oferă prea multe opţiuni, dar sunt sigur că peste o lună, de exemplu, va fi foarte practică. Asta şi dacă domnii profesori sunt deschişi să o folosească şi încarcă pe ea cursuri şi alte material", spune Mihai Tipuriţă, student al Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS).

Proiecte pe bani europeni

Profesorii se arată, de asemenea, încrezători în noua platformă. „Noi am avut un sistem similar acum câţiva ani, aşa că am fost un susţinător şi al acestui proiect, încă din prima zi. Acum mai sunt mici probleme de remediat, cum ar fi modalitatea de urcare online a cursurilor. Totul este ca şi studenţii să îl folosească", a declarat Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie din cadrul ULBS.

Proiectul care le aduce dascălilor şi studenţilor sibieni un portal de internet foarte complex este finanţat din fonduri europene, iar valoarea investiţiei s-a ridicat la suma de 6.337.478,34 lei.

Astfel de iniţiative tind se se extindă în mediul academic. Patru universităţi din Timişoara, Bucureşti, Alba-Iulia şi Iaşi vor crea, din fonduri europene, o platformă online prin care studenţii şi profesorii facultăţilor de geodezie să poată împărtăşi informaţii.

"Platforma permite să urc poze, cursuri, aplicaţii și prezentări sau să discut cu studenţii mei."
Remus Brad
profesor universitar

Remus Brad

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite