Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu invitată la New York, de Naţiunile Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prima universitate din România care a aderat şi sprijinit Iniţiativa “Academic Impact” lansată de Secretarul General al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon. În calitate de membră fondatoare, ea a fost invitată să participe la evenimentul de lansare de la sediul Naţiunilor Unite din New York, care a avut loc între 18-19 Nov. 2010.

CITEŞTE ŞI:

Petra Keresztes moderează Festivalul Ars Hungarica la Sibiu

ULBS colaborează cu Universitatea “Ludwig Maximilians” din München pentru un proiect la Sibiu

Adelin Petrişor vine la Sibiu pentru a-şi povesti aventurile pe front

La evenimentul la care au participat peste 500 de instituţii din peste 90 de state ale lumii, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost reprezentată de dr. Silvia Florea, care cu această ocazie a fost primită cu multă căldură şi ospitalitate de către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar, Simona-Mirela Miculescu şi Secretarul III, Sena Latif din cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă Naţiunile Unite. În decursul acestei întâlniri, discuţiile au fost axate pe teme legate de activitatea şi implicarea globală a universităţii din Sibiu in activităţi de promovare a dezvoltării durabile a educaţiei, a responsabilităţii sociale intelectuale, a susţinerii celor 10 principii ale Iniţiativei „Academic Impact” şi a întăririi legăturilor viitoare dintre lumea academică şi ONU. Aceste deschideri spre fenomenele globale ale contemporaneităţii sprijinite de către organisme interguvernamentale ca Naţiunile Unite şi UNESCO au fost iniţiate deja prin înfiinţarea la Sibiu a Catedrei UNESCO-LBUS în Managementul Calităţii în Învăţământul Superior şi Formare Continuă, condusă de prof. dr. Constantin Oprean, aderarea universităţii la Iniţiativa „Academic Impact” precum şi organizarea mai multor evenimente şi activităţi susţinute la Sibiu sub egida principiilor promovate de către ONU. S-au identificat noi forme de colaborare viitoare între Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, UNESCO şi Naţiunile Unite şi au fost lansate călduroase invitaţii de participare la evenimentele de anul viitor organizate de ULBS sub egida „Academic Impact”, cea mai importantă fiind Conferinţa Internaţională UNESCO.CEPES-LBUS din mai 2011.

De asemenea, dr. Silvia Florea s-a întâlnit cu Kiyo Akasaka, SubSecretar-General pentru Comunicaţii şi Informaţii Publice din cadrul ONU, cu Ramu Damodaran şi Vikas Sharma din cadrul conducerii Departamentului Naţiunilor Unite Pentru Informaţii Publice, cu prof. Eden Mamut, Preşedintele Reţelei de Universităţi din Regiunea Mării Negre şi mulţi alţii.

Prin participarea la acest eveniment şi la activităţile desfăşurate alături de comunitatea academică internaţională, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a promovat imaginea României la cel mai înalt for mondial şi s-a înscris în programele, proiectele şi iniţiativele organizate pentru promovarea dialogului inter-cultural, susţinerea principiilor Cartei Naţiunilor Unite şi nu în ultimul rând, în vederea promovării sustenabilităţii prin educaţie.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite