Peste 4.000 de locuri, pentru viitorii liceeni din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu au terminat bine clasa a VIII-a, că elevii sibieni au intrat în febra admiterii la liceu. Pentru a se asigura însă că nu rămân pe dinafară, tinerii îşi completează cât mai multe opţiuni pe fişele de înscrierie pe care le depun la şcoli.

CITIŢI ŞI

Elevi sibieni cazaţi într-o tabără ilegală, la Moeciu

Grad de ocupare mare în pieţele din municipiul Sibiu

Anul şcolar 2010-2011 pune la dispoziţia viitorilor liceeni peste 4.000 de locuri, în clasele de zi, seral sau cele cu frecvenţă redusă. În tot acest timp, statisticile Inspectoratului Şcolar General arată că numărul absolvenţilor de gimnaziu este de doar 3.417. Chiar şi aşa, cei care îşi completează în aceste zile fişele de înscriere aleg cel puţin două variante, pentru a fi sigur că prind un loc. „Media mea de admitere este 9,28. La prima opţiune am trecut clasa de fililogie-bilingv, de la Colegiul «Octavian Goga», dar, penrtu siguranţă, am pus pe fişa de înscriere 13 opţiuni “, ne-a spus Andra Bischin, una dintre absolventele de gimnaziu.

Fără examen
Cât despre modalitatea de admitere, părerile sunt împărţite. În timp ce unii consideră că aceasta este cea mai bună, alţii consideră că un examen de admitere ar duce la o ierarhizare mult mai bună. „Cred că mediile nu sunt tocmai sugestive. Am văzut pe lista Inspectoratului elevi din mediul rural cu medii extraordinar de mari, care automat au mai multe şanse“, spune Celia Manolache. Anul acesta, admiterea la liceu se face fără examen, pe baza unei medii calculate între media obţinută la tezele cu subiect unic în clasa a VII-a, media obţinută la evaluarea naţională din clasa a VIII-a şi media de absolvire a claselor V-VIII.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite