Peste 200 de sindicalişti au plecat din Sibiu spre Bucureşti (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au plecat cu noaptea în cap, cu 4 autocare, spre capitală. Salariile de 500 de lei, după zeci de ani de muncă, i-au făcut pe sindicalişti să meargă să îşi strige disperarea în faţa Parlamentului.

CITIŢI ŞI:

200 de sindicalişti sibieni pleacă la Bucureşti

Bogdan Hossu şi-a manifestat nemulţumirile la adresa Guvernului în biroul prefectului de Sibiu

Bugetarii din sistemul de învăţământ, cel medical, dar nu numai, au plecat în această dimineaţă, în jurul orei 4.30 la Bucureşti, pentru a protesta faţă de „condamnarea la foame“, la care sunt supuşi, spun ei, de către guvernanţi. Dascălii au fost de departe cei mai învrăjbiţi. „Sunt profesor, de 30 de ani. Ştiţi de ce merg la Bucureşti? Să le arăt guvernanţilor fluturaşul meu de salariu. 680 de lei am luat în spetembrie. De unde ne plătim ratele, taxele, de unde mai şi mâncăm? Vine iarna, taxele vor fi mai mari. Va fi vai de noi. Şi să nu mai spună că suntem membri de partid sau cineva ne-a obligat să mergem la mitting. Guvernanţii prin măsurile lor ne-au obligat”, spune Angela Popescu, profesoară.

Sindicaliştii sibieni pleacă spre Bucureşti

Şi membrii Sindicatului Dreptatea, din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, au mers la protest.  „Sun infirmieră de 25 de ani de zile. Salarul meu luna trecută a fost de 530 de lei. Oare guvernanţii nu se gândesc că noi avem familii, copii şi trebuie să mâncăm şi noi? Pentru asta protestăm. Dar şi pentru că nu avem cu ce lucra, nu sunt materiale. E îngrozitoare situaţia în care ne-au adus”, spune Viorica Popa, infirmieră.

Cât mai scad salariile?
Sindicaliştii sibieni au plecat spre Piaţa Victoriei, de acolo de unde vor merge la proteste, spre sediul Parlamentului. „Obiectivul nostru este să atragem atenţia asupre problemelor legate de legea salarizării. Ştim că bugetul pe anul viitor va fi cu 14 procente mai mic pentru fondul de salarizare şi noi vrem să ştim dacă vor scădea salariile sau vor fi iarăşi daţi oameni afară", spune Fârţonea.

 „Ne-am săturat să fim bătaia de joc a guvernanţilor”, Teodor Fârţonea, preşedinte SIP Sibiu
.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite