Bogdan Hossu şi-a manifestat nemulţumirile la adresa Guvernului în biroul prefectului de Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia marşului de protest organizat la Sibiu, preşedintele Cartelului ALFA, Bogdan Hossu, a condus delegaţia liderilor locali la discuţiile cu prefectul Constantin Trihenea.

CITEŞTE ŞI:

1200 de sibieni au scandat împotriva guvernului

Peste 2.000 de sibieni aşteptaţi luni în stradă

"Piticu şi Chioru, au distrus poporu!", au strigat pensionarii sibieni în faţa Prefecturii

Cu acest prilej, preşedintele Hossu a precizat, printre altele: "Înţelegem că ne aflăm într-o perioadă dificilă, dar sunt măsuri ale actualului guvern cu care nu putem fi de acord". În acest sens, d-l Hossu a amintit de creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, calculul punctului de pensii şi intenţia de a elimina grupele deosebite de angajare, lucru care ar duce la degrevarea angajatorului de obligaţiile ce-i revin.

Principalele revendicări susţinute de organizaţiile sindicale din România, în această perioadă de proteste, sunt: stoparea disponibilizărilor; stabilirea de programe concrete de investiţii finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea a noi locuri de muncă; să nu fie desfiinţate contractele colective de ramură, cele la nivel naţional; să nu fie desfiinţată protecţia socială a salariaţilor la concedierile colective; să nu fie desfiinţat contractul individual de muncă pe durată nedeterminată, pentru a fi transformaţi salariaţii în zilieri.

image

Sindicaliştii mai cer un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, grila de ierarhizare să rămână 1/12, nu 1/15, modificarea legii inspecţiei muncii.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite