200 de sindicalişti sibieni pleacă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de medici, profesori şi nu numai, din Sibiu, iau dimineaţă drumul Bucureştiului pentru a patricipa la mittingul de protest organizat tocmai în ziua moţiunii de cenzură iniţiată de opoziţie.

Citiţi şi:

Bogdan Hossu şi-a manifestat nemulţumirile la adresa Guvernului în biroul prefectului de Sibiu

Conform reprezentanţilor filialei sibiene a Sindicatului Cartel Alfa, peste 200 de bugetari sibieni vor merge în capitală pentru a se alătura celorlalte confederaţii sindicale. „Dintre aceşti 200 de sindicalişti care vor pleca spre Bucureşti, 100 sunt din Sindicatul Învăţâmântului Preuniversitar. Noi acum definitivăm listele şi vom anunţa Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru că aşa este normal", spune Teodor Fârţonea, preşedintele SIP Sibiu.

Bugetarii sibieni vor pleca de la Sibiu miercuri la ora 4.30 cu patru autocare. Vor merge în Piaţa Victoriei de unde vor pleca într-un marş, alături de sindicaştii din toată ţara, spre sediul Parlamentului. Aici vor rămâne până în momentul în care trece votul moţiunii.

„Obiectivul nostru este să atragem atenţia asupre problemelor bine ştiute din sistemul de învăţământ, legea salarizării. Ştim că bugetul pe anul viitor va fi cu 14 procente mai mic pentru fondul de salarizare şi noi vrem să ştim dacă vor scădea salariile sau vor fi iarăşi daţi oameni afară. Problema cea mai mare la noi e că se cheltuie bani pe săli de sport în localităţi în care ulterior se defiinţează şcoala din lipsă de copii sau, şi problema aceasta o avem noi la Sibiu, se dau bani doar pentru reabilitările liceelor retrocedate. E ceva de nedescris", spune Fârţonea. 

Tot liderul de sindicat susţine că dascălii s-au săturat să fie bătaia de joc a guvernanţilor.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite