Pensionarii medieşeni vor aplica on-line pentru job-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Mediaş bătrânii învaţă să-şi găsească de muncă pe internet. Prima ediţie a Concursului “Instruieşte-ţi comunitatea” organizat de IREX (The International Research & Exchanges Board),  organizaţie internaţională, non profit, care asigură conducerea de  programe inovatoare pentru îmbunătăţirea calităţii şi dezvoltarea societăţii civile s-a încheiat în aceste zile.

CITEŞTE ŞI:

Regele şi prinţul Cioabă socializează pe facebook

În comuna sibiană Roşia ajutoarele constând în calculatoare sunt vândute mai departe

Mediaşul are site oficial pentru persoanele cu dizabilităţi

Au aplicat pentru finanţare 5 biblioteci din ţară, care au organizat în perioada 2009 – 2010 cursuri sau alte tipuri de programe de instruire pentru comunităţile pe care le servesc.  După evaluarea preliminară a fost desemnat câştigătorul primei ediţii a Concursului “Instruieşte-ti comunitatea!” proiectul propus de Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Medias. “BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe internet”. Premiul obţinut  constă într-o finanţare de aproximativ 1.000 USD, suma ce va fi utilizată pentru dotarea bibliotecii cu un laptop, un aparat de fotografiat  şi o tablă magnetică.

Biblioteca Municipală “St. L.Roth” Mediaş a participat  la acest concurs alături de biblioteci judeţene din Vrancea, Iaşi, Dâmboviţa, Sălaj.

Scopul Proiectului „BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe Internet” este de a instrui persoanele de vârsta a III-a, apte de muncă, care au urmat Cursul de Mesagerie electronică şi Internet să-şi dezvolte abilităţile, să îşi suplimenteze veniturile. Cursanţii vor învăţa  să completeze un Curriculum Vitae, să îşi caute un alt serviciu prin intermediul Internetului şi să-şi promoveze hobby-urile care le pot aduce un venit în plus la pensie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite