Parcare cu plată la Sala Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia este cifrată la aproape 740.000 de lei şi va transforma actuala parcare într-o zonă cu acces dirijat. Consiliul Judeţean vrea să împrejmuiască şi zona din faţa sălii, transformată acum într-o parcare neoficială.

CITITI SI:

Unde sunt lucrări în oraş în aceste zile

Bănci de 600 de lei bucata în parcuri

Ieşire nouă semaforizată dinspre Cazarma 90 către Andrei Şaguna


Iminenta deschidere în această vară a unui hotel de patru stele şi a centrului de afaceri din cele două turnuri „gemene” ale afaceristului Ilie Carabulea vor transforma actuala zonă din perimetrul stadionul Municipal – Sala Transilvania – Piaţa Aurel Vlaicu într-o adevărată „vânătoare” după locuri de parcare. Asta pentru că închirierea spaţiilor din cele două turnuri, dar şi faptul că la Sala Transilvania funcţionează trei terase sezoniere, un pub şi un bar şi că lângă hotel Parc funcţionează o mini-autogară, efectul imediat fiind cel de creştere a traficului auto în această zonă.

Dacă mai punem în balanţă şi faptul că cei de la Facultatea de Drept au îngrădit propria parcare, din această primăvară, atunci apariţia unei parcări cu plată poate fi sursă sigură de profit. Cel mai potrivit spaţiu pentru o astfel de afacere este cel din spatele sălii Transilvania, acolo unde se parchează şi actualmente dezordonat şi fără o taxă de parcare.

Aşa se face că acum, Consiliul Judeţean a lansat o licitatie de contractare de lucrări pentru amenajarea funcţională a parcării de la Sala Transilvania. Investiţia cifrată la aproape 180.000 de euro va fi realizată în două luni.

Acces dirijat de bariere
Viitoarea parcare va fi una dirijată, accesul şi ieşirea urmând să se efectueze cu ajutorul unui sistem de bariere. „Cei 1.800 de metri pătraţi de parcare urmează să fie frezaţi şi reasfaltaţi complet. Capacitatea parcării va fi de 127 de locuri, la care se mai adaugă 6 locuri pentru persoanele cu handicap, 3 locuri pentru autobuze şi 5 locuri pentru personalul instituţiei”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei electronice lansată de curând.

Carele de transmisii TV vor avea locuri speciale şi delimitate distinct. Întreaga parcare va fi împrejumită cu stâlpi metalici ficşi şi mobili. Accesul se va face pe bază de tichet cu ajutorul căruia se va achita şi contravaloarea parcării. Tot în această etapă vor fi montaţi şi stâlpi şi pentru spaţiul din faţa Sălii Transilvania, acolo unde Adevărul de Seară a semnalat de curând că acel spaţiu este folosit abuziv pe post de parcare, în loc de trafic pietonal, de către muncitorii care lucrează la obiective din zonă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite