Muzică din toată lumea în acest weekend la Sibiu World Music Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Leşe a cântat în deschiderea festivalului. Foto: Sebastian Marcovici
Grigore Leşe a cântat în deschiderea festivalului. Foto: Sebastian Marcovici

Evenimentul a început ieri şi ţine până duminică, la Sala Thalia. Zeci de piese din repertoriul naţional şi internaţional, vor fi aduse, timp de trei zile, în faţa publicului sibian, printr-o combinaţie între instrumentele tradiţionale şi tehnologia modern

CITIŢI ŞI

Patru posibilităţi de distracţie în acest weekend la Sibiu

Internauţi din toată ţara se întâlnesc azi la Sibiu

Vernisaj la Salonul Internaţional de Artă Fotografică din Sibiu

Festivalul organizat de Fundatia Sibiu Jazz Festival  a fost lansat în România în cadrul programului „Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007“, bucurându-se de un succes enorm în rândul publicului.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se constituie ca un festival al bucuriei şi al toleranţei, între comunităţile etnice din România şi nu numai, un exemplu viu a ceea ce înseamnă convieţuire, spaţiu intercultural şi interetnic.

„ Timp de trei zile, vor fi prezentate producţii din repertoriul naţional şi internaţional, tradiţional - folcloric, dar cu sonoritate modernă. Participanţii îşi vor face cunoscut folclorul, prin viziunea artistului sec XXI. O combinaţie între instrumentele tradiţionale şi tehnologie modern“, spune Simona Maxim, managerul proiectului.

Şapte concerte, în trei zile

Festivalul a început aseară la ora 18.30, cu un recital Grigore Leşe, un straşnic păstrător al tradiţiei româneşti. Alături de el cânat Aromânii Fârşeroţi din Cogealac, cu o manieră de interpretare asemănătoare celei orientale. Ei au fosti urmaţi de formaţia profesionistă de muzică instrumental indiană „ Turya“, dar şi de taraful Rromak şi Lavinia Răducanu.

Astă seară concertează Gerardo Nunez, alături de Carmen Cortez precum şi grupurile Obibase şi Reunion Flamenca din Spania, iar mâine pe scena de la Thalia urcă Baclava (Macedonia) şi Tariqa (Maroc / Ungaria)

Spectacolele încep în fiecare zi la 18.30, iar preţul unui bilet este de 20 de lei. Elevii şi studenţii beneficiază de o reducere de 50%.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite