Mediaşul - oraş prietenos de 24.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 21-27 iulie 2010 primăria Mediaş va implementa proiectul „Prietenie fără graniţe”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune.

CITEŞTE ŞI:

Două staţii noi de autobuz în Sibiu la ieşirea spre Mediaş

Protecţia civilă din Mediaş: rugăm cetăţenii să nu intre în panică

Floarea Taropa, viceprimarul Mediaşului: un convoi de ajutoare va pleca imediat

Proiectul în valoare de 24 000 de euro constă într-un schimb de tineri între Consiliul Local al Tinerilor şi 30 de tineri din oraşele cu care avem o relaţie de înfrăţire din Polonia, Ungaria şi Olanda.

Prin acest proiect ne propunem dezvoltarea cetăţeniei europene a tinerilor şi promovarea diversităţii culturale, obiective care se vor atinge prin participarea a 40 de tineri din 4 ţări membre ale Uniunii Europene la un schimb de valori culturale.

Concursurile pe teme de cultură generală privind Uniunea Europeană şi oraşele participante la eveniment au rolul de a determina tinerii să evidenţieze  şi să reflecteze asupra existenţei diferenţei culturale care există între aceştia. Atelierele de teatru forum,  photovoice, dansuri şi muzică tradiţionale, pictură şi gătit  la care vor participa şi metodele de educaţie non-formală pe care le vor experimenta vor asigura participarea în mod activ la dialogul intercultural.

Proiectul va contribui în mod decisiv la dezvoltarea creativităţii, abilităţilor şi a calităţilor personale ale participanţilor, dovedindu-se astfel a fi un instrument important de promovare a învăţării non-formale şi informale cu o dimensiune europeană, una dintre caracteristicile importante ale programului Tineret în Acţiune.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite