Magnatul sibian Ilie Carabulea,acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri a fost audiat ieri la Alba Iulia
Omul de afaceri a fost audiat ieri la Alba Iulia

Omul de afaceri Ilie Carbulea a fost audiat, ieri, la sediul DNA Alba Iulia în dosarul de corupţie al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu. Omul de afaceri a stat la audieri patru ore şi a spus la ieşire că a fost chemat să ofere declaraţii în calitate de martor.

CITIŢI ŞI:

lie Carabulea a ieşit după patru ore de la DNA Alba-Iulia. "Am stat la cafele!"

Ilie Carabulea, nervos la ieşirea din sediul DNA: „Dă-te măi de aici, eşti ţigan!“

Ilie Carabulea, cel mai bogat sibian, este învinuit în dosarul de corupţie al procurorului Florin Apostu. A dat şpagă o maşină

Reprezentanţii DNA spun însă că Ilie Carabulea ar fi încercat să cumpere influenţă. „Îmi place Alba Iulia. Ne-a plăcut să stăm la cafele, la poveşti. Am fost audiat în calitate de martor", a spus Carabulea la ieşirea de la audieri. El a fost însoţit de avocatul Mihai Baco, din Alba Iulia. „Aşa este la noi, se povesteşte mult. Am stat la taclale", a afirmat, rândul său, avocatul. Enervat de prezenţa ziariştilor, Ilie Carabulea a răbufnit împotriva unuia dintre ei: „Dă-te, măi, de aici, eşti ţigan!".

Maşină cadou pentru procuror?

Deşi Carabulea a susţinut că a fost audiat în calitate de martor, avocatul Viorel Jidveian, cel care îl apără pe procurorul Florin Apostu, a declarat vineri că Ilie Carabulea are calitatea de învinuit în dosar. De asemenea, potrivit unui comunicat al DNA, procurorul Florin Apostu a beneficiat de o revizie tehnică gratuită la autoturismul marca Audi A8 pe care îl folosea, revizie făcută la o firmă deţinută de Ilie Carabulea. Maşina respectivă fusese achiziţionată în sistem leasing de la o firmă aparţinând tot lui Carabulea, iar leasing-ul era plătit de o altă societate comercială aflată în proprietatea omului de afaceri.

În schimbul acestor beneficii, procurorul Apostu ar fi promis, în cursul lunilor august şi septembrie 2010, că va interveni pe lângă Procurorul General al României pentru ca Ministerul Public să promoveze un recurs în interesul legii ce viza interesele financiare ale lui Carabulea şi i-a dat de înţeles acestuia că a iniţiat demersurile respective. Carabulea riscă între 6 luni şi 5 ani de închisoare.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite