La Sibiu, universităţile au dat absolvenţilor 60.000 de euro. Apoi i-au luat înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpretarea eronată a noii Legi a Educaţiei a făcut ca universităţile sibiene să renunţe câteva zile la taxa de eliberare a diplomelor.

CITEŞTE ŞI:

ULBS modernizează rectoratul cumpărat cu 3 milioane de euro

Sute de studenţi pierd sesiunea, din cauza taxelor neplătite

Universităţile din Sibiu au pus săptămâna trecută 60.000 de euro în buzunarul absolvenţilor. Apoi au realizat să este o neînţelegere şi au luat banii înapoi. Totul a plecat de la ordinul Ministerului Educaţiei din 9 februarie, care s-a suprapus cu intrarea în vigoare a Legii Educaţiei, ambele legi aducând schimbări majore în învăţământul superior. În baza acestor documente conducerea Universităţii „Lucian Blaga” care a decis ca începând de joia trecută să nu mai încaseze taxa pentru eliberarea actelor de studii.

Decizia avea mari implicaţii economice, ULBS având numai anul trecut la licenţă şi master în jur de 4.700 de absolvenţi. La o taxă de 55 lei înseamna o pierdere de 61.000 de euro. Sau un câştig enorm pentru studenţii care deja şi-au plătit studiile şi acum plătesc diploma. În aceaşi situaţie se aflau şi cei 450 de absolvenţi ai Universităţii Româno-Germane, care plătesc taxă de 50 de lei, sau cei 1250 de absolvenţi ai Universităţii „Alma Mater”. Din această dimineaţă, taxele au revenit.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a emis un Ordin al Ministrului (3753/2011), aprobat prin Hotărâre de Guvern, prin care, până la elaborarea metodologiilor de aplicare a legii educaţiei, rămân în vigoare dispoziţiile privind organizarea, desfăşurarea şi funcţionarea sistemului de învăţământ actuale. Astfel, până la elaborarea metodologiei de aplicare a legii educaţiei şi până la compatibilizarea Cartei Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu cu noile acte normative, prevederile regulamentelor ULBS referitoare la funcţionarea universităţii, inclusiv cele referitoare la regimul de eliberare al acelor de studii rămân nemodificate”, a declarat Alexandra Todoran.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite